Hedersinlägg - Looks Like Trouble - Unik

Den 7 maj 1992 föddes Looks Like Trouble, en brun valack e: Zaffaran (samma som Zamona) hos Stephen Reel på Irland som kom att tränas av Noel Chance. Hans karriär som löphäst började knackigt, och det tog honom hela sju försök innan han vann sitt första löp, på Doncaster i Januari 1999. Nu verkade det dock som han vaknat och vann igen på Sandown och därefter gick han även först över mållinjen i Royal Sun Alliance Chase på Cheltenham Festival senare samma år, hela 30 (!) längder före tvåan, och gick därmed till historien. Aldrig har en häst vunnit med en så pass stor marginal!
 

Följande säsong vann Looks Like Trouble på Sandown, men blev upp-pullad i King George på Boxing Day. Han kom tillbaka starkt i Pillar Chase på Cheltenham i Januari, han gjorde en så pass imponerande insats att nederlaget i King George bleknade. Han tog ledningen tidigt och höll den hela vägen in i mål, med en nästan på lika stor ledning som han hade haft i förra årets Sun Alliance. Han visade att han synnerligen var en enastående steeplechasehäst, stark, modig, uthållig och med ett enastående hopp.

Valacken serverade Noel Chance en Cheltenham Gold Cupseger år 2000 när han vann med fem längder framför stjärnskottet Florida Pearl efter ett mycket spännande löp. När tre häckar återstod började ledaren See More Business tappa och Looks Like Trouble och Florida Pearl inledde kampen om förstaplatsen. Florida Pearl, ledde när de närmade sig sista häcken, men Looks Like Trouble fick ett bättre språng och landade i ledning och höll den sedan hela vägen in i mål.

 

Nästföljande säsong vann Looks Like Trouble igen i James Nicholson Wine Merchants Chase på Down Royal. Han ledde hela vägen och bjöd på några riktigt spektakulära sprang när han överhoppade sig rejält, något Noel inte var speciellt nöjd med. Trotts de oekonomiska sprången så vann han med lätthet och gick i mål 15 längder före resterande fältet, inklusive Florida Pearl.

 

Tyvärr skadade han sig strax därpå och kom inte tillbaka förrän i Januari 2002 på Wincanton där han vann före Celibate i John Bull, där var han tvungen att vinna om han skulle få starta Cheltenham Gold Cup. Han hoppade inget vidare och var nära att gå omkull på första häcken innan upploppet. Trotts att det var en bra insats med tanke på att han varit borta en längre tid, så var det långt ifrån vad han en gång varit. I mars var det dags igen, Cheltenham Gold Cup gick av stapeln och Looks Like Trouble var favorittippad, men slutade sist av de 13 som gick i mål och pensionerades några dagar senare. Det var uppnebart att han inte återhämtat sig som man önskat efter sin skada.

 

Han vann 8 av sina 16 starter och tjänade in hela 3,6 miljoner kronor under sin karriär.

 

 

Kommentera här: