Hingstfunderingar...

Zamona är ju dräktig med Diamant de Semilly, och jag har ett strå kvar på honom, så jag kommer självklart seminera om henne med honom nästa år. Skulle hon inte ta sig dock så måste jag ju ha en hingst i reserv, och såklart så funderar jag redan på vilken det i så fall skulle bli. 
 
Några utav de som jag funderar på är följande: 
 
Action Breaker 174cm f. 2000 (e Heartbreaker-Lys de Darmen-Porche de Bornival).
Han har själv placeringar i 160 hoppning, har avkommor som tävlar framgångsrikt. Dessutom har han en väldigt stark mödernelinje. Action Breaker är en högställd, långlinjerad,korrekt och välbenad hingst.Han har en kraftfull,välbalanserad och mkt reglerbar galopp.Hans hoppteknik är elastisk med mycket ryggverkan och tryck i språnget. Avkommorna präglas av högridbarhet,stor balanserad galopp,och mkt god hoppkapacitet.Typmässigt påminner de mkt av sin far.
 
 
 
Coupe de Coeur 170cm f. 1997 (e Calido I-Lincoln-Urioso)
Coupe de Coeur har 121 placeringar i WC,NC, och GP-hoppning,varav 16 vinster.Han är trefaldig tysk mästare,Han kom på 6:e plats i WC-finalen 2009 och en mycket hedrande 5:e plats tillsammans med Henrik von Eckermann vid EM 2011. Även han har en stark mödernelinje och har lämnat flertalet framgånsrika avkommor. Coupe de Coeur tillför storlek,typ och ridbarhet.Stor vägvinnande galopp,säker taxering, scoop och balans kännetecknar hans avkommor.Hans synnerligen stabila och sansade karaktär bidrar även positivt.
 
 
 
Cristallo I 172cm f. 2003 (e Cornet Obolensky-Cassini I-Polydor)
Cristallo I är en kombination av de bästa blodslinjerna från Holstein och Westfalen,vilket idag anses vara allmänt vedertaget i avelskretsar. Cristallo briljerade med sin dubbelbegåvning vid sina hingstprover.2007 var han vicechampion i det prestigefulla Westfalen Optimum.Året därefter var Cristallo I Westfalen Champion och finalist BC.Därefter följde en rad framgångar i Youngster-och Medium Tour och har nu sina första placeringarna i 1,50-klasser.Cristallo I tillför storlek,kapacitet och balans till sina avkommor.Han nedärver även bra gång.Avkommorna blir oftast mycket högställda,moderna med fin sida.Han kan därför även ses som typförbättrare.Cristallo I bör med sitt stabila och sansade temperament passa skarpa och ngt vassa ston.
 
 
 
Phin Phin 168cm f. 1992 (e Chin Chin - Abdullah - Winnietou)
Phin Phin har själv placeringar i GP-hoppning och räknas idag som en av de främsta hoppförärvarna i KWPN och BWP där han under lång tid toppat avelsindex. Han elitpremierades redan som 10åring och hans äldsta tävlande avkommor finns i Belgien, där ett stort antal tävlar nationell 1,50-1,60 hoppning. Phin Phin nedärver en högställd,modern typ med välbenat och korrekt fundament.Avkommorna är kända för sin vägvinnande och samtidigt mycket reglerbara galopp.Sprången är jämna med stor balans samt ett kraftigt avstamp.Vidare är hans avkommor kända för att vara mycket hoppmotiverade,hållbara och tidigt utvecklade.
 
 
 
Tangelo van de Zuuthoeve 168cm f. 1996 (e narco - Laudanum xx - Ramiro Z)
Tangelo hade redan som 7-åring placeringar i S-hoppning och har flertalet vinster och placeringar i int 1,60-hoppning. Han är en utav Europas främsta hopphästförärvare och har ett stort antal avkommor som tävlar internationellt -1,50 - 1,60 hoppning med vinster och placeringar. Tangelo präglar sina avkommor starkt typmässigt - moderna och högställda med mkt uttryck. Han lämnar ett korrekt och välbenat fundament med god hov kvalitet.Vidare nedärver han en hög ridbarhet. Avkommorna är kända för sin fina spänst och elasticitet i sin hoppning.
 
 
 
Jag har även funderingar på Apreggio (e Accord II - Power - Schoening) som bla är far till Allerdings och anses vara en dubbeltallang, men Pilotblodet är ju skarpt... Sen funderar jag på Grey Top (e Graf Top-Singular Joter I-Calypso II) som är en lite yngre men väldigt intressant hingst, sen är jag ju svag för Sir Oldenburg... Dock så tror jag nog att det blir någon utav ovanstående som får vara reserv, och eventuellet första kandidat nästa år. Förmodligen kommer jag hitta fler alternativ, och vela en massa fram och tillbaka, men det är en början i vilket fall! 
 
 

Kommentera här: