Uppbyggnad

Vintern är rent ut sagt för j*vla tråkig, det är just nu svinkallt och stenhårt i backen. Skönt att slippa leran, absolut, men jag har hellre lera och kan rida överallt, träna kondition när det är såhär är ju stört omöjigt, och mjukt i hagarna så barfotahästarna kan knalla runt obehindrat, de som har skor av våra klarar sig fint, men de utan har aj aj i fötterna eftersom hagarna blir knöggliga... Som tur är ska det inte vara kallt så länge, hoppas kunna konditionsträna i helgen, så får det bli lite omkastat i schemat och ridas i ridhuset nu i början av veckan.
 
Idag trimmade jag, vi övar fortfarande på att få aktiva bakben, det kommer ju vara ständigt jobb med det hela vintern. Ökningar och upptag, övergångar i miljoner, och fattningar, påbörjan till enkla byten, förvänd galopp, skänkelvikning, öppna och bakdelsvändning. Han var galet pigg idag, två dagars vila, blåst och minusgrader gör ju dem lite tokiga, så fick jobba mycket med att få honom mellan hjälperna innan vi kunde börja finlira. 
 
När jag kom hem så såg jag att en söm förmodligen rivit sönder benskyddet, det är därför man ska använda skydd, annars hade han garanterat haft en rätt rejäl sårskada nu. 
 
 
Imorgon får det bli lite hoppning och på onsdag och torsdag blir det vila, och fredag eller söndag blir det uteritt, beror lite på om det hunnit bli mjukt i marken, och jobb på töm andra dagen. 
 
Förresten har jag fått en ny kavaj, en marinblå Luna från Spooks, mina andra har blivit för stora, så nu är vi redo för femårsäsongen minsann! 
 
 
 
 
 

Kommentera här: