Indoor Eventing med Linda Algotsson

 
 Blogg punkt esse skojjar med min dojja... Skrev precis ett inlägg som bara försvann, och nu går inte filmen att lägga någon annanstans än överst... Jaja, så kan det vara ibland!
 
Nåväl, idag var det Indoor eventing igen, den här gången med Linda Algotsson som tränare. Det var bra tycker jag, vi fick prova lite svårare saker, som tex paralellförskjuten kombination som ju egentligen kommer först i enstjärning klass, men vi hoppade det ju i skolningssyfte och på hinder som var typ 90cm. Det är dock ganska svårt för det kräver att hästen är lydig och mellan hjälperna, men min prins klarade det galant. Vi hoppade även spets och det gick fint det med.
 
CC var pigg och glad och det blev lite bock och brall, men det tycker jag inte gör något, är så glad att han blivit så positiv och framåt, inte alls sådär sur och motvillig som han var för ett år sedan, det har verkligen hänt massor med honom, både kroppsligt och mentalt detta året.
 
Linda tyckte han var en jättefin häst med mycket hopp i sig. Precis som vi redan visste så påpekade hon också att det gäller att få honom aktiv i bakbenen och komma upp med ryggen. Typiskt Cardento-problem som hon uttryckte det. Hon tyckte att jag var på rätt spår med att skynda långsamt, det finns så mycket i honom och det är så himla dumt om man bränner ut honom nu och begär för mycket innan han blivit starkare. Skynda långsamt var hennes råd, och det tänker jag göra.
 
Sen måste jag också säga att det är så himla skönt att han är så okomplicerad att ha med sig, jag lastar han själv och åker själv och det är inga som helst problem! Har ju lyckats lära alla mina hästar det, som tur är, för jag kan inte ha med mig någon varje gång jag ska iväg, men det känns ändå skönt att en nybliven femåring också är så lätt att köra.
 
Mor och far kom och tittade idag, det händer ju inte så jätteofta, men jag blir lika glad varje gång! De tog lite kort och det är även de som filmat lite, men mest ville de ju titta, och såklart skulle de göra det! Man ser ju inte sådär jättebra när man ska kolla genom en kamera, speciellt inte när man är lite äldre och behöver glasögon, men är jätteglad att de fick med lite! Sen är det ju svårt att fota i ridhus, det blir alltid suddigt, men tycker minsann mor lyckades bra!
 
 

Kommentera här: