Det rullar på!

Min gud vad tiden går fort! Hinner typ aldrig blogga, bara studsar förbi hemma känns det som, finns ingen tid att sitta ner och pusta ut, än mindre blogga, tyvärr. Ni får ha lite förståelse helt enkelt! Det blir snart mer tid över när jag har alla hästar samlade i samma stall igen. Det är helt galet vad det tär på en att ha dem på olika ställen, även om det såklart underlättar massor att ha småflickorna hos Anna och Johanna så blir det mycket tid som springer iväg, bara att köra dit och tillbaka är lixom 40 min jämfört med typ tre minuter från vårt stall och hem. Men som sagt, sjukt bra att kunna ha dem där eftersom vi slipper trängas med ridskolan. 
 
På tal om småflickorna så går det framåt sakta men säkert. Spånet är jätteduktig och rids lös i samtliga gångarter, det som är problemet med henne just nu är att hon inte alls accepterar bettet, så det jobbar vi på. Det är ju inget som är varken konstigt eller ovanligt, Jalla var ju oxå svår med det till exempel. Så är det med unghästar, vissa har lätt med en sak, andra med andra saker. Är väldigt kul att rida Spånet för hon älskar verkligen att bli riden och försöker så himla mycket, dessutom så tänker hon framåt av sig själv och det underlättar allt så himla mycket. Tycker hon är superkul att jobba med och tror hon kommer bli tokfin! 
 
Itzy har vi fått backa bandet med lite, hon har inte den naturliga framåtbjudningen som Spånet har utan hon funderar väldigt mycket under tiden man rider, hon blir väldigt trött väldigt fort och hon löser inte problemen med att springa på som Spånet utan blir introvert istället. Så är ju både CC och Zamona oxå, så det är inget jag är förvånad över utan snarare har förväntat mig. Det kommer dock lösa sig, man får bara göra det lätt för henne ett tag och som sagt ta ett steg tillbaka, så just nu skrittar vi bara runt spåret typ. Enkelt, inga konstigheter. 
 
Det är så himla kul med hästar, de är så olika varandra. Nu var det ju många år sedan jag red in mer än en häst åt gången och det blir så mycket mer uppenbart när man har två som man kan jämföra lite. Det är verkligen intressant och spännande och man lär sig verkligen något av varje individ. Nu är både Itzy och Spånet fantastiskt snälla hästar, och det är skönt, men de har än då saker de behöver hjälp med och då får man anpassa sig lite efter var och en. 
 
Jalla har fått rida ut ett par gånger med tant-Corint som sällskap. Vi var lite skeptiska till om vi skulle göra det först eftersom tanten är som hon är, men vi beslutade ändå att det var bästa lösningen trotts tantens psykoser när man rider ut. Första gången gjorde hon ingenting, till vår stora förvåning, så vi var nästan men stolta över henne än över treåringen. Andra gången så försökte hon verkligen skrämma skiten ur honom hela tiden genom att låtsas se sabeltandade tigrar överallt, men Jalla skötte sig så himla bra och blev faktiskt bara rädd en gång. Stor guldstjärna!
 
Utöver det då så har Beckis och Marina debuterat i världscupen ihop! Så himla duktiga! I küren red de ihop 69,6% och blev 12:e-placerade!! Det är helt galet att Beckis går världscupen nu, det kunde man inte tro när han backade från ridhuset och hem med mig... Men så himla roligt och Marina är så himla duktig!! 
 
Just det, en sakt till! Har eventuellt ett nytt samarbete pågång med en ny sponsor! Superkul verkigen och hoppas det blir av! Berättar mer om det såklart när jag vet hur det blir. 
 
 

Kommentarer:

1 Therese K:

Håller tummarna för sponsorn då :)

Kommentera här: