Storm

Well, dagen kan sammanfattas med ett ord: Stom. Det har blåst galet mycket, så jag gav faktistk upp ridningen. Hade förhoppningar om att det skulle mojna, men icke. Det får helt enkelt sluta blåsa tills imorgon!

Banksy löpte förresten i onsdags, men det gick tydligen inget vidare. Hoppas på att det berodde på att jag inte var där och hejjade på honom, får se till att vara på plats nästa gång så går det kanske bättre!

Linas sår läker jättefint och hon är inte alls öm mer, så ska nog rida henne imorgon om det känns bra.

Den här helgen är det hakuna matata som gäller för både min och hästarnas del, vilket känns riktigt bra. Vi behöver en liten micro-paus. Igår njöt jag av et gott glas rosé medan jag beundrade solnedgången över öresundsbron, i gott sällskap. Inte helt fel, eller vad säger ni?

Premiär!

Så har herr Diesel varit på sin första hoppträning! Det gick minsann riktigt skapligt! Han lyckades hitta andra växeln i både traven och galoppen vilket är ett enormt stort framsteg! Jag är så jäkla nöjd att vi kommit såhär långt på såhär (relativt) kort tid! Sakta men säkert börjar han förstå att man får gå framåt!

Hoppningen gick fint, men han är helt klart en oxer-häst! Han hoppar kanonfint på oxrar, räcken är det lite mer sisådär med. Han behöver bli lydigare oxå såklart, så man kan reglera honom, nu får han mest latja runt och ha kul, och förstå att det är framåt som gäller i alla lägen. Vi hoppade iaf en bana på 90cm och det gick bra! Nu har jag siktet inställt på att åka på pay and jump med honom om ett par veckor. Lika bra att komma ut och lufta honom direkt. Ska snacka med hans ägare oxå om att lösa licens till honom, för nu ska han minsann ut och visa upp sig!

Idag fick han komma ut på en slapp uteritt med Celie och Ärtan. Det hade han gjort sig förtjänt av!

Mina tanter mår betydligt bättre idag. Skönt, så jag snart kan rida mina fina flickor igen! Älskar dem verkligen så sjukt mycket! De är så fantastiska! Zamona, denna vackra, mystiska, svarta skönhet, som dansar fram och tar andan ur alla som ser henne. Och Lina, denna fantastiska personlighet, med de vakraste ögon någon häst någonsin haft, som bara utstrålar vänlighet, som har ett sånt lejonhjärta. Mina vackra, vackra hästar. Jag kan inte leva utan er!