Smart dekal

Har nog glömt visa er min smarta dekal jag har på mitt släp, fick en kommentar om den nu när vi var på inomhusterrängen. Jag fick idén av att jag fick en lapp på en tävling där man skulle skriva sitt nummer om hästen blev orolig, så jag utvecklade det hela och satte en dekal på sidan av släpet med texten "Om hästen är orolig ring ....". Smart va?
 
 

Indoor Eventing

Först och främst måste jag ju bara berätta en rolig grej, ett av mina gamla inlägg har delats helt sjukt mycket vilket gjort att min statestik skjutit i taket! Superkul och roligt när folk uppskattar mina inlägg, även om de är äldre. Just det här inlägget som delats handlar om avslöjandet av den stora fullblodshemligheten, och har ni missat det och vill läsa det så hittar ni det här
 
 
Idag har vi varit iväg på roligheter kan ni tro! Vi har hoppat terräng inomhus, så kallat indoor eventing, i Vinslöv. CC var så himla duktig! En riktig superstjärna, och jag hade verkligen inga förväntningar men han blev helst klart klassens stjärna, även om han var yngst! 
 
Tyvärr hittade jag ingen som var morgonpigg nog att följa med, men tänkte visa er den här bilden på hur själva banan såg ut, så blir det lättare för er att hänga med när jag förklarar. 
 
 
Vi började i höger varv och hoppade den bruna trästammen som ni ser närmast mellan den svarta pallisaden och svamphindret, för att sedan på båge hoppa en liten vedtrave som man inte riktigt ser på bilden men den är längst ner i vänster hörn typ. Såhär ser den ut:
 
 
 
Sedan gjorde vi samma sak i vänster varv fast över den lilla muren ni ser här närmast till höger, och över en svart rulle som ligger längst ner i höger hörn, ni ser den i hörnet på bilden med vedtraven ovan. Vi hoppade även lite andra olika hinder mer eller mindre enskilt för att värma upp lite, som tex coffin bestående av ett räcke, vattenmatta, räcke.
 
 
 
Sedan red vi en liten bana. Första hindret var den röda pallisaden ungefär mitt i ridhuset ute vill vänster, sedan den lite större rullen som ligger bredvid den lite större lådan som ni ser på bilden ovan, vända snett igenom över den bruna rullen, hoppa den lilla muren och sedan snett igenom igen över den bruna lådan med mossa på, genom coffin, över den lilla häcken på diagonalen, rullen i högra hörnet och sedan lång galoppsträcka där vi skulle öka galoppen innan vi hoppade den svarta pallisaden.

CC gjorde det som om han aldrig gjort annat, så sjukt stolt över honom! Fick massa beröm för hur ridbar och välbalanserad han var, och eftersom hinderna inte var några som helst problem så fick vi testa på de lite svårare sakerna oxå och hoppa två olika smalhinder samt en linje med tre stora ganska smala lådor, mellan de två första var det antingen fem eller sex språng beroende på om man red på inner eller ytterbåge och mellan de två sista var det två eller tre språng beroende på hur man valde sin väg. Eftersom CC har så stor galopp så valde jag att rida på sex på lite ytterbåge mellan de första två och sedan gå på en lite rakare väg med två språng mellan tvåan och trean och såklart gjorde han det med bravur! Så synd ingen kunde vara med och filma! Här ser ni en bild på andra lådan och ni kan skymta sista lådan bakom granen. 
 
 
 
Nu känns det absolut lönt att anmäla till Linda Algotsson-kursen och då ska mor följa med och filma. Är så stolt över min lille häst som bara går som en maskin! Som det ser ut nu har han ju verkligen ärvt sin mammas terräng-huvud och det är jag väldigt glad för! han kommer inte ha några problem att gå femårssäsongen i fälttävlan om han ska fortsätta i den här takten, det är en sak som är säker! 
 

Julstök

Nu är julen avklarad, jag har jobbat lillejulafton, julafton och juldagen, annandagen spenderades med familjen då vi flyttade julfirandet så jag kunde vara med. Idag är det söndag, och ärligt talat den bästa dagen hitintills, jag är världens lyckligaste tjej! 
 
Nog om julen, mer om hästarna! 
 
I fredags styrketränade jag lite med CC, vi hoppade studs och 5,5an, gick jättebra och han skötte sig fint, det märks att han orkar mer och mer och det är kul! 
 
På onsdag blir det andra äventyr, då ska vi nämligen på indoor eventing (terrängträning inomhus), det ska bli skoj att se hur han väljer att tackla det! Går det bra så tänkte jag vara med på inomhusträning för Linda Algotsson den 24 januari, men först ska vi se vad han säger om onsdagen som sagt.