Weiiii!!!!

Hoppade på ridbanan idag, det gick faktiskt riktigt bra! Lina var fin och lyssnade bra och vi fick till det riktigt bra på slutet. Vi hoppade en liten studs, en linje med 6 språng mellan 2 räcken, sen en liten bana som avslutning! Känns som vi kanske börjar få ordning på det här igen! Hoppas nu bara det håller i sig!

CC bara växer och växer! Han är lite högre bak än fram nu, och har blivit rätt så krallig. Han är så jäkla kaxig! NU tar vi in och ut honom med grimskaft för han har en tendens att bege sig ut på äventyr annars. När Andreas kommer hem från Gotland ska jag ta med kameran ut och ta lite kort på honom så ni får se skillnaden!

Att våga

Dagen har bjudit på en hel del, köpte tejp till benskydden på Panduro Outlet. Är bra prisp å det där, men det är väl en ganska ointressant detalj. Räknade om Grevens foderstat. Nu stryper vi havren helt. Målet - få honom att varva ner... Får se om vi lyckats. Körde Marie till foderbutiken och inhandlade korn och Hippo Harmoni, sedan var det stallet.

Dressyr stod på schemat. Lina var kanonfin som vanligt. Vi tränade förvänd galopp idag. Lina vill alltid byta till rätt galopp, så det är lite jobb med det. Jag börjar med att galoppera dem längs fyrkanten, sedan rida på en båge in till medellinjen, och så tillbaka ut på spåret igen. Tycker det är en bra övning för att förbrerda inför att lära dem att gå i förvänd galopp. Vi är alltså i ett väldigt begynnande stadie. Utöver det så var det det "gamla vanliga", dvs sidvärtesrörelser i skritt trav och galopp, öka minska volter, vara noga med att hon ska vända för ytterhjälperna och öppna och sluta i båda varven. Öka när jag ber henne öka, göra en jämn halt när jag vill det. Det är ett stort bekymmer eftersom jag har svårt att känna när hon är korrekt uppställd. Jag är kass!

Efter att vi hästat klart så hjälpte vi ena tjejen att hoppa lite, varken hon eller hästen hade gjort det innan, så det var verkligen kul att hjälpa dem. Det handlar ju bara om att våga lite på varandra, och våga lita på att man löser det tillsammans! Det gick kanonbra. De skuttade tillslut över ett räcke på 40cm! Får se om det blir mer "hopplektioner" i framtiden!

Nu ska jag kolla på film!

Steeple

Igår tog jag med Lina till Blommeröd. Vi skulle ha möte med styrelsen, framförallt för att planera in teamchasingen på årets inofficiella tävlingsdag. Jag tyckte det var lika bra att ta med Lina dit och passa på att rida på den fina banan och i sjön. Alan (somn såklart saknade Batman) tyckte jag skulle testa henne på häckarna, och varför inte? Hon älskar ju att hoppa. Så i tog ett par språng och det var såklart inga konstigheter. Hon hoppade som om hon aldrig gjort annat.

Jag blev som vanligt mobbad för att jag alltid har "feta" hästar... Ja, jämför man Lina som är i ridhäst-hull och deras slimmade tävlingshästar är det klart hon är tjock, men jag vill ha henne så. Och konditionen är det inget fel på. Vi hoppade två häckar på rad 3 ggr, sedan cantrade jag henne ett varv på banan i snabbt tempo för att avsluta med att skritta av henne i sjön. Hon tyckte det var hur härligt som helst, och hon hade myket kvar att ge när vi gick i mål, och återhämtade sig enormt fort. Känns bra! Är ju svårt att uppskatta sånt när man rider hemma.Batman och jag på steeple-träning på Blommeröd