Algot 1182 - inte så tokig trotts allt!

Jag måste säga att det känns jättebra efteratt ha sett resultaten från Riksföl 2010! Tre Algot-avkommor var med och resultatet va följande:

STRÖMSHOLM 5/9
Bästa hoppföl och Best in Show:

1. Odöpt , hingstföl e. Algot 1182 u.Nicolina 04943369
Uppfödare: Kristina Krause och Johan Antonsson, Karstorp, 61010 Ljusfallshammar
Ägare: Uppfödaren
 
2. Quincy, stoföl e. Nintender 1189 u. Quota Z 04033683
Uppfödare: Sanna Sydborg, Ållonö Slott, 610 32 Vikbolandet
Ägare: Uppfödaren
 
3. Alicia, stoföl e.Algot 1182 u. Palestina 28281
Uppfödare: Annette o Peter Carlsson, Hult Södergård, Sankta Marias v 61, 610 92 Finspång
Ägare: Uppfödaren

Helt fantastiskt!!

Så här skriver Ridsport:

Hingsten Algot godkändes på prestation och hade tre avkommor till Riks, en prestation efter få betäckningar förra året. Ägarna till Algot, Johan Antonsson och Kristina Krause, visade sitt hingstföl undan stoet Nicolina. När två av tre Algot-avkommor visats var glädjen och rörelsen påtaglig. När deras eget odöpta hingstföl gick i topp blev det stort jubel. "Ädel, elegant, jämn med god resning, skritten taktmässig, traven vägvinnande, galopperar över mycket mark och är reglerbar i god balans - en supertalang för hoppsport".
Best in Show gick även här till hoppfölet.

Tycker verkligen att Algot visat framfötterna här och det är fantastiskt kul! Nu hoppas jag att min lille krabat blir lika fin=) trean Alicia har dessutom mycket blod i ådrorna och det är ju kul för det kommer minsann min lille oxå ha! LÄNGTAR till nästa sommar!!!


Bilden lånad från tidningen Ridsport.

Terrängträning hos Ted Velander

Efter att ha sett Breeders i söndags (där Anna vann med Colonel i enstjärninga klassen för 6åringar och kom 2a med Very Easy) blev man lätt  taggad att rida terräng kan jag säga! Sagt och gjort, i onsdags lastade vi in Zamona och Greven och körde till Ted! Va lite orolig för hur Z skulle uppföra sig, hon va lite spänd i början men sen slappnade hon av och blev KANONFIN!! Hon dansade fram så som bara hon kan göra, och flög över alla hinder! Det enda som va lite si sådär var när vi skulle ta den lite svårare vrsionen av vattenhindret, inhopp över ett smalt räcke med enbart en smal stock som låg på ca 1m ner i vattnet, upp ur vattnet och så backe upp, stock,backe ner... Blev lite grodhopp in eftersom jag inte fick till avståndet som jag planerade, men hon tog sig över utan att tveka. Vilken fantastisk häst när man väl kommer till ridning...! Blir ny terrängträning nästa vecka!

Det va fantastiskt kul att träffa Anna i söndags. Jag är nästan färdig med hennes hemsida som jag gjort till henne i födelsedagspresent. Hon blev minst sagt överraskad och superglad, så det va roligt. Sen skällde hon lite på mig för att jag varit så dålig på att hälsa på, men nu när jag kan komma igång med ridningen lite kommer vi förhoppningsvis ses mer. Ska försöka boka in en terrängträning någon dag framöver. Gå gärna in och kolla på hemsidan, den är inte riktigt färdig än, men den är på G! www.hastangen.com


Anna och Colonel - Bilden lånad av Sara Vikman

Hopptävling med Z i S Sallerup

Well, målet för dagen var att komma upp på hästen, vilket uppnåddes, och få henne att slappna av, vilket nästan uppnåddes. Vi kom tom in på banan, sen gick det inte mycket mer=P i 90cm vägrade hon ut sigpå andra hindret, och i 1m vägrade hon en gång på första, en gång på andra och en gång på femte hindret. Men hon kändes myyyyycket bättre andra rundan... Tror hon behöver lite mer självförtroende och fatta att det bara är banhoppning det handlar om. Jag är iaf mycket nöjd med dagen, inte ofta man är det efter att ha vägrat ut sig två klasser i rad=P
Marie skulle oxå tävlat idag, men Greven fick en hovböld så de fick stanna hemma=P Lite otur, men det va ju bättre den kom nu än nästa vecka när de ska rida SM i Teamchasing=P Jag hade gärna ridit en gång till med Z innan allsvenskan, men det hinner jag nog tyvärr inte. Det är isf om jag lämnar Marie och Josefine åt sitt öde på SM och åker på pay n jump i Vinslöv... Känns lite sådär så tror itne jag kommer göra det... Satsar på att åka å hoppa med Evelina någon dag istället. Det blir nog bättre=)