Champions are made in the grey

Usch, vädret är verkligen inte roligt just nu, men fram till idag har det iaf inte varit fruset. Nu ska det dock frysa på igen, och det är jättetråkigt eftersom CC just fått börja komma ut lite i boxhage. Han får dock inte vara ute om det är fruset, eftersom det är större risk att han skadar sig då. Vi promenerar hela 20 minuter nu, och han är fortfarande helt vild. Är nästan pinsamt att behöva gå omkring och skälla på honom så mycket, folk tror ju att man är dum i huvudet...
 
Första gången i hagen sedan början på november.
 
Itzy har börjat komma igång riktigt bra nu och igår hoppade vi en liten bana för första gången sedan i höstas. Hinderna låg på 60cm, eftersom de inte ska vara det svåra, vår stora utmaning är att hon ska slappna av. Första rundan var hon tokspänd, hon reste sig vid ett tillfälle och jag var rädd att vi skulle slå över, men det redde ut sig. Andra rundan hade detsläppt betydligt, hon var fortfarande spänd men mycket bättre. Vi får bara fortsätta träna och rida på, finns inte mycket annat att göra än att jobba på och hoppas att hon kan slappna av med tiden. Hon lägger ju inte sig längre så utvecklingen har ju gått framåt, och det kommer den nog fortsätta göra, även om det säkert kommer bli en utmaning. Ska bli intressant att se hur hon tacklar tävlingsmiljö osv i framtiden, det känns lite som en repris av sin mor, men hon är definitivt mer kontaktbar och påverkbar än vad Zamona var. Det ger mig hopp. 
 
Jalla har kommit in i femårstrotsen, han försökte plantera mig häromdagen, men vi har en teori om att det kan var lite i kombination med sadeltvång, han hade inte tixerantgjorden utan en vanlig, och kanske påverkade det. Vi får hoppas att det går över iaf, oavsett vad det beror på.
 
Harley är bäst av dem alla, hon vill ogärna komma i hagen och det är ju ett minus, men hon kompenserar det med att göra framsteg i rekordfart. Igår var tredje gången jag linade henne, och första gången hon hade sadel på sig, och hon skötte sig som ett proffs! Var  tvungen att fråga Johanna och Anna om hon verkligen inte var inriden, men de bekräftade att det var hon verkligen inte. Kul med hästar som samarbetar, speciellt när alla de andra verkar vara i någon form av motvalsfas. Karin hjälpte mig att hänga lite på henne oxå, och det var hon först lite tveksam till, men sen gick det oxå fint. Nästa gång ska vi minsann hänga och gå samtidigt är min tanke. 
 
Hårig och tanig, men vilken stjärna! Första gången med sadel på.
 
 

Kommentera här: