Tävlingsplanering

Oj oj!

 

Nu börjar jag planera tävlingssäsongen 2012 och det är minsann inte det lättaste. Fick veta vilka olika klasser det skulle vara på respektive fälttävlan idag, och det omkullkastar mina planer lite. Men det är bara att anpassa sig!

 

Från början var planen att starta både Lina och Zamona i Tågarp, men de kommer inte ha någon debutant där, så det blir bara Lina som får gå den. Hade tänkt köra med Lina till Gärds, men nu får jag ta Zamona dit istället. Lite tråkigt för jag hade velat rida den lätta klassen med Lina där. Men men!

 

Så nu tror jag att planen ser ut som följer (medreservationer för ändringar):

 

12 feb – Pay and Jump i Flyinge med Zamona 100cm

19 feb – pay and Cross på Bökeberg med Lina 100cm

3 mars – Hoppning i Skabersjö/Torns med Zamona 100cm

10 mars – Dressyr i Skabersjö med Lina LB:1 + LA:1

17 mars – Hoppning med Lina i Eslöv 90cm + 100cm

24 mars – Dressyr i Trelleborg med Zamona LB:1

1 April – Fälttävlan i Tågarp med Lina 100cm

6 April – Fälttävlan på Gärds med Zamona 90cm

21 April – Fälttävlan i Flyinge med Zamona 90cm + Lina 100cm

 

Nu är det inte säkert att det blir just såhär, får se hur mycket jag orkar, och hur ekonomin ser ut. Det blir ganska dyrt med så många fälttävlingar under så kort tid, man får räkna med en tusenlapp per start ungefär, minst. Men jag hoppas att jag ska orka och få det att gå ihop! Längre än såhär är inte lönt att planera, ska Z betäckas kan hon mer eller mindre räknas bort, och ska hon inte det så vet jag inte heller hur mycket vi kan öka svårigheten för henne. Lina kommer nog gå ganska stadigt på 100cm ft och LB-LA i dressyren, men allt man hända, det kan gå både uppåt och neråt!  

 

Om jag får som jag vill ska vi iaf starta i följande fälttävlingar senare under säsongen:

 

19 Maj – Fälttävlan i Dagstorp med Lina 100cm

22 juli – Fälttävlan i Övedskloster med Lina 90cm

4 Augusti – Fälttävlan i Flyinge med Lina 100cm

9 September – Fälttävlan på Gärds med Lina 90cm

 

Kanske kanske åker vi upp till Trossnäs och firar  midsommar där. I såfall ska Lina gå antingen 90 eller 100cm, har svårt att bestämma mig eftersom det är en helt ny bana. Får se hur hon känns helt enkelt. Känns hon bergsäker i 100 så kör vi på det, annars är det lite säkrare att köra 90cm, även om det känns lite ”onödigt” att åka hela vägen dit bara för en debutant. Men men! Mycket är det ju för att det är ett lite annorlunda sätt att fira midsommar på också!

 

Har ni börjat planera något än?