Första skogsrundan

Idag har minsann lilla Itzy-bitzy varit ute i skogen för första gången någonsin, så duktig var hon, travade till och med först sista travsträckan. 
 
Jag ser verkligen fram emot att utveckla den hästen vidare, jag tror hon kommer bli väldigt fin i slutändan. 
 
Kunde inte låta bli att titta lite på tävlingsäsongen nästa år. Det är ju långt ifrån alla tävlingar som ligger uppe på TDB nu, men man kan ju ändå spekulera lite. 
 
Med CC tänker jag att jag först går ut och rider en 110+120, gillar att göra det lite lätt första tävlingen efter vintervilan, så gjorde jag i år oxå när vi åkte till Skabersjö och red 100cm innan vi debuterade 110 tävlingen efter. Nästa år tror jag att jag kommer åka till Lunds Civila den 4/3 och rida 110+120 som sagt, och därefter blir det nog 120+125 i Trolleholm innan vi rider 120 + debuterar 130 i Skabersjö. Det är ju såklart en väääldigt preliminär plan, men det är ju alltid kul att göra en grov skiss redan nu. 
 
Itzy ska ju oxå tävla nästa år och det är ju ännu mer osäkert med henne, men tror vi kommer rida 80cm i Sösdala den 11/3, är det för tidigt så har Hässleholm 80cm en månad senare. Målet är att hon ska debutera 100cm på hemmatävlingen den 20/5 men innan dess får hon ju gå någon 90cm oxå, kanske på Stensäter som jag gillar väldigt mycket. 
 
Generellt blir jag glad över att det finns så många tävlingar på Stensäter nästa säsong. Jag blir även väldigt glad äver att se att Grevlunda GP gör comeback med start 8/6 och där ska jag rida med CC om inget sätter käppar i hjulen. 
 
Stora målet för nästa år är såklart att CC ska vara väl i fas som sexåring, Falsterbo och Breeders ska vi försöka kvala till, och så hoppas jag ju såklart komma med till Champion även nästa år. Itzy ska oxå gå Champion, eventuellt Breeders, men jag kör samma plan med henne som jag gjorde med CC förra året och tar allt ett steg i sänder, vill inte pressa henne för hårt och sätta upp för stora mål. 
 
Ser faktiskt fram emot nästa säsong, ska bli riktigt roligt att ha två hästar. 
 
 

Unghästverkstad

Vi jobbar vidare med unghästarna, Spånet har jag ridit ut på två gånger och hon sköter sig så bra. Hon är så snäll den hästen. Itzy behöver skor innan hon får ridas ut, hon skulle fått i tisdags men hovis blev dålig i ryggen. Det blir skor nu på tisdag istället, och under tiden rider jag henne i ridhuset. Det fungerar bra tycker jag! Hon har faktiskt inte lagt sig ner en enda gång sedan vi satte igång hennte, inte med ryttare på iaf (vi hade en liten melt-down i stallgången för någon vecka sedan bara...). Jalla rider jag så mycket jag hinner, tyvärr har Maja skadat sig så han får en lite lugnare period nu. Fölen växer så det knakar och mår hur bra som helst, snart är det dags för avvänjning av lilla Inka. 
 
CC är ju på kollo igen som sagt och sköter sig jättebra, Johanna rider honom så fint och de har hunnit med två starter i 110 tillsammans med ett ner i varje. Snart har de nog lärt känna varandra och nu närmar sig Breeders med stormsteg! Är så glad att Johanna och Anna hjälper mig med att rida honom, och att han får bo hos dem så de lär känna varandra så de har så bra förutsättningar som möjligt. 
 
Här kommer en liten ridfilm på Itzy-bitzy! Visst börjar det bli ridhäst utav henne? 
 
 
 
Sen har jag såklart hittat ännu en kandidat till Zamona nästa år, nämligen Warrant e: Numero Uno - Nimmerdor - Purioso. Har följt hans avkomma Pricewarrant hela vägen eftersom han är lika gammal som CC och är verkligen imponerad utav den hästen, sen har jag hört mycket positivt om Warrant, och jag gillar stammen. Well well, vi får se hur detta slutar... 
 
 

Hingstfunderingar...

Zamona är ju dräktig med Diamant de Semilly, och jag har ett strå kvar på honom, så jag kommer självklart seminera om henne med honom nästa år. Skulle hon inte ta sig dock så måste jag ju ha en hingst i reserv, och såklart så funderar jag redan på vilken det i så fall skulle bli. 
 
Några utav de som jag funderar på är följande: 
 
Action Breaker 174cm f. 2000 (e Heartbreaker-Lys de Darmen-Porche de Bornival).
Han har själv placeringar i 160 hoppning, har avkommor som tävlar framgångsrikt. Dessutom har han en väldigt stark mödernelinje. Action Breaker är en högställd, långlinjerad,korrekt och välbenad hingst.Han har en kraftfull,välbalanserad och mkt reglerbar galopp.Hans hoppteknik är elastisk med mycket ryggverkan och tryck i språnget. Avkommorna präglas av högridbarhet,stor balanserad galopp,och mkt god hoppkapacitet.Typmässigt påminner de mkt av sin far.
 
 
 
Coupe de Coeur 170cm f. 1997 (e Calido I-Lincoln-Urioso)
Coupe de Coeur har 121 placeringar i WC,NC, och GP-hoppning,varav 16 vinster.Han är trefaldig tysk mästare,Han kom på 6:e plats i WC-finalen 2009 och en mycket hedrande 5:e plats tillsammans med Henrik von Eckermann vid EM 2011. Även han har en stark mödernelinje och har lämnat flertalet framgånsrika avkommor. Coupe de Coeur tillför storlek,typ och ridbarhet.Stor vägvinnande galopp,säker taxering, scoop och balans kännetecknar hans avkommor.Hans synnerligen stabila och sansade karaktär bidrar även positivt.
 
 
 
Cristallo I 172cm f. 2003 (e Cornet Obolensky-Cassini I-Polydor)
Cristallo I är en kombination av de bästa blodslinjerna från Holstein och Westfalen,vilket idag anses vara allmänt vedertaget i avelskretsar. Cristallo briljerade med sin dubbelbegåvning vid sina hingstprover.2007 var han vicechampion i det prestigefulla Westfalen Optimum.Året därefter var Cristallo I Westfalen Champion och finalist BC.Därefter följde en rad framgångar i Youngster-och Medium Tour och har nu sina första placeringarna i 1,50-klasser.Cristallo I tillför storlek,kapacitet och balans till sina avkommor.Han nedärver även bra gång.Avkommorna blir oftast mycket högställda,moderna med fin sida.Han kan därför även ses som typförbättrare.Cristallo I bör med sitt stabila och sansade temperament passa skarpa och ngt vassa ston.
 
 
 
Phin Phin 168cm f. 1992 (e Chin Chin - Abdullah - Winnietou)
Phin Phin har själv placeringar i GP-hoppning och räknas idag som en av de främsta hoppförärvarna i KWPN och BWP där han under lång tid toppat avelsindex. Han elitpremierades redan som 10åring och hans äldsta tävlande avkommor finns i Belgien, där ett stort antal tävlar nationell 1,50-1,60 hoppning. Phin Phin nedärver en högställd,modern typ med välbenat och korrekt fundament.Avkommorna är kända för sin vägvinnande och samtidigt mycket reglerbara galopp.Sprången är jämna med stor balans samt ett kraftigt avstamp.Vidare är hans avkommor kända för att vara mycket hoppmotiverade,hållbara och tidigt utvecklade.
 
 
 
Tangelo van de Zuuthoeve 168cm f. 1996 (e narco - Laudanum xx - Ramiro Z)
Tangelo hade redan som 7-åring placeringar i S-hoppning och har flertalet vinster och placeringar i int 1,60-hoppning. Han är en utav Europas främsta hopphästförärvare och har ett stort antal avkommor som tävlar internationellt -1,50 - 1,60 hoppning med vinster och placeringar. Tangelo präglar sina avkommor starkt typmässigt - moderna och högställda med mkt uttryck. Han lämnar ett korrekt och välbenat fundament med god hov kvalitet.Vidare nedärver han en hög ridbarhet. Avkommorna är kända för sin fina spänst och elasticitet i sin hoppning.
 
 
 
Jag har även funderingar på Apreggio (e Accord II - Power - Schoening) som bla är far till Allerdings och anses vara en dubbeltallang, men Pilotblodet är ju skarpt... Sen funderar jag på Grey Top (e Graf Top-Singular Joter I-Calypso II) som är en lite yngre men väldigt intressant hingst, sen är jag ju svag för Sir Oldenburg... Dock så tror jag nog att det blir någon utav ovanstående som får vara reserv, och eventuellet första kandidat nästa år. Förmodligen kommer jag hitta fler alternativ, och vela en massa fram och tillbaka, men det är en början i vilket fall!