Treårstest

 
Nu har lilla Itzy Bitzy också gjort sitt treårstest, och jag är så himla stolt över henne! Hon var så spänd men gjorde det ändå så himla bra. Spändheten avspeglar sig lite i betyget, och det kostade oss diplomet, men det kan jag leva med, för jag är så himla glad att hon skötte sig som den stjärna hon är!
 
Jag tycker ju personligen att jag är värdelös på att knoppa, men Johanna och Anna tyckte minsann jag hade gjort ett bra jobb, bara det är ju ett kul sätt att börja dagen på! Mätningen gick fint, 166cm mäter hon.
 
Hon var ju som sagt väldigt spänd så hon visade inte upp varken de absolut bästa gångarterna eller sprången, men så är det ju och hästen bedöms så som den visas och som den är för dagen, och jag tyckte hon blev rättvist bedömd. Det enda jag tycker är lite tråkigt är att hon inte fick en 8a på benen, det fick Spånet trotts att hon var något utåttåad och gracil, och Itzy var ju enbart gracil. Nu hade det inte gjort någon skillnad ändå vad gäller diplom eller ej men ändå. Följande var hennes omdöme:
 
"Då har vi sett katalog nummer 37, det är ett sto som mäter 166cm. En tilltalande ädelhet, hon har fått 8 på sin typ. När det gäller huvud hals och bål så har hon en något brant bog och en något lågt ansatt hals, hon har fått 7 här. När det gäller benen så är hon gracil, men korrekt 7,5. Skritten är ren men kort, lite spänd över ryggen 6,5, detsamma gäller traven, den är ren, kort men spänd över ryggen 6,5. NBästa gångarten är galopp där får hon en 7a, lite problem med balansen det blir nog bättre under ryttare. Det ger 42,5 poäng som gångartstalang.
 
I hoppningen så har hon visat prov på ett gott temperament, hon är ju väldigt försiktig men ändå orädd. Hon har ganska snabb reaktionsförmåga, hon är mjuk och elastisk i kroppen. Hon har ett språng som är något större än medelhästen, har bra fram och bakbensteknik men kunde vara lite rundare i ryggen i språnget, men språnget är ändå runt så hon får gott om plats till frambommen och når ändå över. Får betyget 8 - 8, 45,5 poäng, klass 1"
 
Det här var typ jag...
 
Sen var det dags för ridprov, jag och Anna hade en deal att om hon fick diplom skulle Anna rida och fick hon inte det skulle jag rida, så det var bara att dra på sig ridbyxorna. Hon var ju spänd såklart, och fick en liten härdsmälta vid ett tillfälle. Tyckte själv inte alls att det gick bra för jag vet ju hur fin hon känns att rida när hon är avspänd, men domaren var imponerad.
 
Det första hon sa när jag började lina henne var "Varför fick inte denna diplom?" och det är ju kul att höra, hon tyckte inte heller att Itzy var gracil, hon tyckte hon var benad för sin grovlek, och eftersom hon även är exteriördomare, och dessutom en nitisk sådan,  så blev jag ju glad att höra det.
Vad gäller ridningen då så sa hon att hon tyckte jag gjorde ett jättebra jobb och visade henne på bästa sätt, hon sa att det inte är lätt att visa en häst som är så spänd men att hon tyckte jag gjorde ett fint jobb. Hon tyckte att det syntes väl att hästen var bra skolad och hon sa att jag var modig, haha,  "om du fortsätter rida henne såhär kommer hon bli jättefin". Vi fick 7 - 6,5 i ridningen och det är jag jättenöjd med, det var långt över förväntan faktiskt, var överlycklig! framförallt känns det kul att hon tyckte jag gjort ett så bra jobb med henne.
 
 
 
 
 
 

Diplom och Falsterbokval

Idag är en bra dag! 
 
Inte nog med att Spånet fick diplom på sitt treårstest, utan CC hoppade även felfritt och satte första utav tre kval till Falsterbo. Jag är så stolt över våra fina hästar så det är helt sjukt! 
 
 
 
Alltså känslan när jag hoppade sista hindret var helt sjuk. Johanna och Anna med vänner och familj jublade och jag fick gåshud! Det kändes nästan som om jag vunnit OS, haha! Nu har vi tre försök till på oss, två i Tingsryd och ett helgen efter, sedan är kvaltiden slut. Jag har verkligen ingen aning om vi kommer kvala, det ska verkligen till en massa tur! Men så är det ju i ridsporten, man ska ha marginalerna på sin sida och få allt att stämma. 
 
 
 
 
CC ska vila nu fram till Tingsryd. Veckan innan så kommer jag rida i skogen men inte hoppa eller något i den stilen, Bara återhämta oss mentalt och fysiskt efter den här intensiva tävlingsperioden vi haft nu. 
 
Det gick bra för mina kära vänner Anna och Johanna oxå, femåringen satte ett kval och sexåringen ett, Karin hade lite otur med sin femåring men red hem en andrplats i 120 med en av de äldre hästarna. En bra dag på jobbet helt enkelt! 
 
Helt ärligt så skiter jag i om jag lycka kvala eller ej, visst, jag blir överlycklig om vi gör det, för att rida Falsterbo är en barndomsdröm, men jag är ändå så himla glad för min fina lille häst, som jag fött upp och utbildat helt själv, och som verkligen kan mäta sig med proffsens hästar! Jag menar, han hoppade felfritt och det gjorde inte Bengt Nabab som är godkänd hingst och rids av ett proffs! Dessutom så blir jag så sjukt glad när folk kommer fram och säger att det är en fin häst man sitter på! Idag kom fyra olika (och för mig som är så dålig på att veta vem folk är, okända) personer och berömde honom/frågade om han var till salu. Bara det säger en hel del! 
 
 

Debut i 120

Alltså nu är jag stolt över min lille grå. I onsdags åkte vi till Lunds Civila Ryttarförening för att debutera 120cm. Det var lite lätt kaos på plats för det var någon fotbollsmatch precis bredvid parkeringen och det gjorde ju min lille grå superspänd. Sedan ska man dessutom gå över en bro för att komma till framhoppningen, ja han var sjukt spänd helt enkelt. Själva framhoppningen gick inte alls, han var för spänd. Hoppade som vanligt krysset i trav två gånger och därefter i galopp två gånbger, det gick ganska bra, men när vi sedan skulle börja hoppa hinder så gick det inte, han blir så himla stressad av andra hästar och det var typ 20 hästar på framhoppningen. Jag valde därför att inte hoppa några hinder på fullhöjd utan tog bara några språng på typ 1m. 
 
Väl inne på banan så släppte han dock spänningen även om han var sjukt tittig på hinderna när jag visade honom dem. Lät honom rulla på i en galopp som han själv valde i princip, visst, lite framåt men jag drev verkligen inte och jag har honom hellre så så att han får mer aktivitet i bakbenen. Han hoppade ett och två kanonbra, till trean kom han i korsgalopp och därav petade han ner frambommen på trean, fyra och fem gick fint, sedan var det trekombinationen, räcke, ett språng oxer, två språng räcke. Jag red en skitkass väg, skulle tagit ut svängen mer, så CC kom på ett lite mittemellanläge och trampade om, vilket var helt rätt, han klarade ändå insprånget men fick ju långt till oxern och räckte inte riktigt över och bakbommen föll. Nästa språng var ett räcke där man red förbi ut/ingången och där fick vi oxå korsgalopp och han rev men sedan flöt resten utav hinderna bra. Får ändå säga att 9 utav 12 språng felfritt är jag jättenöjd med, och det kändes enkelt, vilket det nog egentligen inte var eftersom bara 3 av 30 hästar var felfria och två utav dem var vuxna hästar. Jag får erkänna att jag dessutom var rätt nervös, det har jag inte varit på jättelänge, men det var jag. Nu känns det dock som att vi tagit ett sjukt stort steg och jag är så himla stolt över honom! Vi var som vanligt på tok för snabba, typ 10 sekunder snabbare än alla andra är ju inte okey. Jag vet dock inte riktigt vad jag ska göra åt det för jag bara låter honom gå i den galopp han känns stark och bekväm i och det känns inte så fort... Men men! Celie var världens bästa och filmade det hela. 
 
Idag hjälpte jag Anna och Johanna att visa lite hästar på treårs i Flyinge. Två diplom av tre möjliga hästar är vi såklart jätteglada för. Nästa helg är det Itzys tur och nu på söndag ska Spånet visas. Så spännande!