Kvalad till Breeders Trophy!!

Idag kvalade min fina prins till Breeders Trophy i hoppning för femåringar! Jag är så stolt och glad! Älskade lilla hästen, vilken stjärna han är! 
 
Det var på hemmaplan det hände, såklart var det ju 120 vi hoppade. Det var galet varmt och jag trodde inte han skulle orka ärligt talat, hästarna har ju inte kunnat vänja sig vid värmen heller eftersom den bara kom som en blixt från klar himmel, men jodå, han hittade turbon och hoppade felfritt, och snabbt. Som vanligt. Jag kan inte förstå hur vi kan vara typ 10s snabbare när jag gör miljoner förhållningar och tar långa vägar... Han täcker väl galet mycket mark helt enkelt och det ska man ju inte klaga på. Åh jag är så stolt och så glad just nu! Det enda tråkiga är att jag inte kan rida honom själv på Breeders eftersom jag är inbeordrad i militären då, men som tur är har jag fina vänner som ställer upp när man inte kan rida själv. Tänk att ha en så fin häst och så fina vänner! Det är få förunnat!! 

Hade anmält mig till en 120 imorgon oxå men strök mig, han behöver inte gå mer än nödvändigt, speciellt inte i den här värmen. 
 
 

Hopptävling Frosta

I fredags var det hopptävling igen, det var ju ett tag sedan sist, en månad närmare bestämt. Vi åkte till Frosta, och de har ju en gräsbana som dessutom är ganska kuperad. Jag skulle rida 110+120.
 
I första klassen gjorde jag samma ärkefel som jag gjorde i Malmö, jag bromsade och bromsade och bromsade till första hindret... CC hoppade men såklart rev vi, blir så arg på mig själv.... Sen skärpte jag dock till mig och resten av banan gick bra. Var lite nervös för kombinationen som var i nedförsbacke med räcke in och lite tajt till en oxer ut, men det gick fint! 
 
Andra klassen sen skärpte jag till mig och red ordentligt, tyvärr föll en bom ändå, men på det stora hela så gick det fint med bra flyt och trekombinationen gick som ett rinnande vatten. Det kändes skönt. Bra känsla ändå i bägge klasserna och jag var nöjd. 
 
Nästa tävling blir på hemmaplan på fredag och lördag, en klass per dag, 120+120. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ibland känns det inte lönt...

Jag är sjukt besviken idag. Inte på min häst och inte på mig själv, men på att det känns som att jag alltid slår ifrån underläge.

CC var jättespänd, och imed det så var han lite spänd i sitt hopp och jag får inte honom riktigt framför skänkeln, då kan jag inte heller visa hela registret i galoppen. Trotts det tyckte jag ändå vi gjorde en ok runda, han blir ju tittig när han spänner sig, han stannade exempelvis till på väg ner i vattnet och så blir han ju när han blir spänd, och av någon oförklarlig anledning så stannade han till på sista hindret oxå, men hoppade så det blev inte några stopp. Jag hade ju velat att han sög tag i hinderna mer, som han gör på träning, men han blir ju störd av miljön, det är bara att träna mer.

Jag försökte ha i åtanke vad domaren sagt förra gången men jag tycker bannemig det kvittar hur man ändrar och har sig för det blir aldrig som de vill ändå. 
 
Fick ändå en rättvis bedömning tycker jag, 6,8 fick vi och det var väl rättvist om man ser till hur spänd han var.
 
Blir ändå besviken för det var sämst betyg utav alla. Visst, sen fick folk stopp osv som gjorde att de trillade ner nedanför oss i reslutatlistan, men det måste ju ändå betyda att deras hästar oxå varit spända... Men stilbedömningsmässigt fick vi sämst... Jaja, skit samma. Jag får bryta ihop, bita ihop och komma igen. 
 
Det viskades tydligen i publiken att de tyckte han skulle gå till Breedersfinal, och det är ju kul att höra, dessutom kom ett par olika fram och berömde honom och tyckte han var fin och att vi fick snålt betalt, får ta med mig de fina orden istället helt enkelt.