Insta och planering

Nu har en hel vecka gått, igen, men det är tyvärr lite dött på hästfronten just nu. Anläggningen har fortfarande varit stängd och vi har bara ridit i skogen (på helt galna, understimulerade hästar med överskottsenergi sprutande ur öronen...). Det enda som varit lite annorlunda, och som varit en bidragande faktor till att jag inte skrivit här, är att vi har skött hela stallet i en vecka eftersom Johanna med familj varit på semester, och det har ju tagit en hel del av den där lilla så kallade fritiden man har i vanliga fall. Jag har dessutom hunnit med att vara sjuk! Riktigt tråkigt.
 
Tävlingsplaneringen har fått ändras en hel del eftersom vi valde att isolera vårt stall, och första tävlingen blir den 19 mars. Då har jag tänkt att vi ska rida stilterräng i Flyinge, det blir CCs första fälttävlansstart och rätt lagom att börja med eftersom det bara är själva terrängmomentet. Jag har faktiskt planerat in en hopptävling dagen efter i Kågeröd, där har jag tänkt rida 100 + 105. Känns han trött efter lördagen så kanske jag inte startar alls, eller bara rider en klass. Vi får se. Det fick bli lite mer komprimerat än jag tänkt mig eftersom vi inte kunde åka iväg på de tävlingar jag planerat nu när vi isolerat, men får känna på dagsformen och ta det därefter, i värsta fall förlorar jag några hundralappar men det är inget jag bryr mig om, det viktiga är att hästen känns fräsch.
 
Eftersom jag jobbar varannan helg så blir det ju lite dumt med att få ihop tävlandet, jag ska dessutom planera in både hoppningen och fälttävlan. Det gäller dessutom att känna av vad det är jag ska satsa på med CC och det har jag verkligen ingen som helst aning om förrän vi hunnit ut på lite tävlingar och kommit igång med träningen igen.
 
Jag hade planerat att göra första riktiga fälttävlansstarten i Tågarp, och de skulle ha tävlingar både påskhelgen och helgen därpå, och eftersom jag jobbar hela påsken så hade jag tänkt rida helgen efter, men nu verkar det som om de bara ska ha en- och tvåstjärig klass den helgen, och blir det så tänker jag att tävla hoppning i Munka Ljungby eller Ljunits istället.
 
Imorgon ska jag för första gången göra något annat än rida i skogen, jag ska, om vädret tillåter, åka till Gärds och hoppa lite terräng hade jag tänkt. Vi får hålla tummarna på att solen har för avsikt att skina, vi behöver få göra något annat än rida ut nu, även om det säkert varit bra med en lite lugnare period och bygga upp kondisen.
 
Har förresten skaffat Instagram, så ni som känner för det kan följa mig och hästarna där, det är ju lite lättare att lägga upp småsaker där.

Baka baka liten kaka

Ja det händer fortfarande inte mycket som ni säkert förstår, men det är plusgrader och regn och förhoppingsvis tinar det upp i skogen till imorgon!
 
Monkan och de andra tanterna bakar för fullt, snart bara en månad kvar och rent krasst kan fölen komma om redan tre veckor!
 
Zamona är jättefin i kroppen vilket gör mig så himla bra, hon är blank och fin i pälsen och jättefin i hull, rund och fin över hela överlinjen. Känns skönt att ett högdräktigt fullblodsto på nästan 170cm som är extremt svårfödd är så fin i kroppen, då vet man att hon får helt rätt foder!
 
Lerinpackning är hon bra på som ni kan se. Enda hästen i stallet som älskar lera så mycket, även om CC inte ligger långt efter. Itzy däremot rullar sig i princip aldrig, och skulle aldrig få för sig att ens kliva i leran om hon slapp. Tänk så olika de kan vara. Älskade djur!
 
 

Kvarka

Usch och fy, nu är det inte alls roligt att vara bosatt i Höör kan jag säga. Det är kvarka på Ringsjöorten, och anläggningen är isolerad. Vi har valt att även isolera vårt stall, dels för att säkerställa att ingen häst är smittad och dels för att ingen häst ska bli smittad. Vi har verkligen inte råd att få in kvarka i stallet med bara en månad kvar till föl, treårstest som ligger runt knuten, en femåring som ska kvalas, en fyraåring som ska ut och tävla och två hästar som är 20+. Vi tar det säkra före det osäkra helt enkelt.
 
Jag skulle egentligen tävlat både denna helgen och nästa, men det blir som sagt inget med det. Det har ju inte blivit varken träningar eller ordentlig ridning heller eftersom vi inte har tillgång till ridhus. Således har vi fått hålla igång så gott det går när det är is, snöblandat och stenfruset i skogen. Nåja, det har fått bli en lugnare period för hästarna helt enkelt.
 
Spånet har förresten kommit hem från Stall Axelsson och hon har skött sig sååå bra! De gillade henne verkligen och vi kommer visa henne om inget oförutsett händer. Caroline var så stolt att hon började gråta.