Tävling Sösdala

Veckan har, tro det eller ej, innehållit mer skogsturer, är vi förvånade? Både vi och hästarna är så galet trötta på skogen nu... Dessutom har det inte regnat på ganska länge, inte ordentligt iaf, så detär rätt så hårt vilket begränsar möjligheterna till variation av gångarter. Jag har trimmat lite på fälten nere vid bruks, men det är inte heller optimalt eftersom det går väldigt mycket upp och ner där. Längtar efter att trimma på en plan yta igen!
 
Vi har varit iväg och löshoppat småflickorna dels på Yddinge och dels på Flyinge. Både Spånet och Itzy fick fina vitsord med sig hem, så vi är väldigt glada. Dock så tror jag inte att jag kommer visa Itzy på treårs. Spånet ska däremot visas.
 
 
Itzy-bitzy på Flyinge.
Igår var det tävling i Sösdala, red 110cm och det var ju första gången ute, den största utmaningen med det är ju såklart att de ser framhoppning osv från tävlingsplatsen, men CC tog det bra och hoppade en plättlätt felfri runda. Nästa tävling blir den 3/5 på Flyinge, utomhus även då men på gräs, vilket jag ju personligen inte gillar, men det är bara att bita ihop och köra på om vi ska försöka oss på att kvala till Falsterbo om det nu blir aktuellt.
 
 
På tisdag kör jag med Zamona till seminstationen, nu börjar karusellen igen! Dags att vara nervös för det också, som om det inte räckte med allt annat! Men kul är det, och sjukt spännande!
 

Hopp hopp hopp

Oj oj oj nu har vi hoppat jättemycket de senaste dagarna. Det började med träning för Pontus i torsdags, det gick fint, CC var mycket mer lydig och dampade inte runt så mycket. Vi började med att öva galopp - skritt - galopp-övergångar och sedan hoppade vi lite linjer och avslutade med att lägga ihop allt till en bana på 110cm som CC hoppade plättlätt och superfint. Jag hoppade bara banan en gång för han gjorde det så himla bra och jag ville inte trötta ut honom eftersom det var tävling gånger två i helgen. 
 
I fredags fick min lille prins vila, men vi fick föl nummer två så det hände minsann saker ändå! Beckhams syster Konfetti e: Farewell 3 - Koncerz xx fick ett litet fuxfärgat stoföl med bläs och tre vita fötter. Pappan är Dragon Welt e: Dancier - Weltmeyer. 
 
 
Nu väntar vi bara med stoor spänning på Soyas Don Juan De Hus-föl som envisas med att inte komma ut...
 
I lördags så var det då dags för debut i 110cm för herr grå. Detta gick av stapeln i Trolleholm och jag var faktiskt jättenervös... Tog ut CC alldeles för tidigt så fick skritta ganska mycket vilket jag inte brukar vilja göra för han tar slut på all sin energi när han ska styla och fara omkring, men det gick ändå bra. Johanna och Anna var oxå där och tävlade och Johanna var snäll och coachade mig på framhoppingen, guld värt! 
 
Väl inne på banan så satt jag på ett riktigt krutpaket som letade hinder som en målsökande missil, ungefär lika fort gick det oxå, men vilken kanonrunda det blev, felfria var vi oxå och det kändes så himla lätt! Så härlig känsla och jag var så nöjd med min häst och med mig själv oxå för jag red faktiskt bra. Riktigt härligt när man får det att stämma och det känns som om hinderna hade kunnat vara precis hur höga som helst! 
 
 
Eftersom han kändes så pigg och fräsch så bestämde jag mig för att rida en klass idag oxå, fast i Hässleholm istället. Han var mycket lugnare, kanske lite trött/matt? Inte för att han kändes trött men det där extra studset under dojorna var inte riktigt där och han var lixom sansad på framridningen. Jag hade lite svårare att reglera galoppen idag och det beror nog på att han inte var övertaggad och då tycker han det är jobbigt att korta upp sig och få in de där långa bakbenen under sig. Red inte fram lika länge idag och hoppade inte så många språng för ville spara på honom.
 
Väl inne på banan så var det just reglaget av galoppen som saknades, och till hinder nummer ett försökte jag korta upp honom lite men fick inte genom förhållningen och istället valde CC att hoppa av alldeles för tidigt, han tyckte det var för jobbigt att korta upp sig helt enkelt och vi hade tappat för mycket fart eftersom jag ville ta tillbaka för att han skulle klara språnget så han slog ner bakbomen rejält. I efterhand skulle jag ridit på framåt istället eftersom jag ju kände att det var svårt att reglera galoppen, men det är så lätt att vara efterklok. Just där och då ville jag inte jaga iväg honom och det var nog en god tanke och det bästa beslutet om jag hade fått igenom förhållningen.
 
Tvåan var oxå en oxer och den hoppade han fint, sen var det en väldigt märklig distans till hinder nummer tre och jag såg hästar som gick på allt från tre till fem språng där. Jag visste att jag skulle behöva ta tillbaka CC  där eftersom han är så stor i galoppen och det var oxer in, och jag fick en förhållning men det var nog inte tillräckligt och han rev trean. Kanske hade han klarat den om han hade varit som igår när han har mer tryck i sig, det vet jag inte, eller så skulle jag valt att rida framåt på fyra språng istället för fem, men vi var inte ensamma om att riva just det hindret så det var inget jag hänger upp mig på. Resten av banan hoppade han jättefint, så jag var ändå supernöjd. Han kändes inte trött heller utan det var just att det där extra trycket som gör att han orkar aktivera sina bakben saknades lite och det tror jag kommer med mer styrka och mer träning. Här ung och vi lär oss, vi åker hem en erfarenhet rikare. 
 
Nästa tävling är på lördag, så fram till dess ska vi bara precis chilla och rida i skogen. Då är det utomhus i Sösdala, första tävlingen utomhus på superlänge, sedan Champion tror jag! Ska bli intressant att se hur han tar det! 
 
Hade lyxen att ha med mig världens bästa Caroline som groomade och filmade! Här är film från dagens runda!  
 

Säg hej till lilla Inka

Nu är hon här, Zamona fölade den 2:e april kl 21:58. Ut kom ett jättefint litet stofl med en vit strumpa och stjärn, som sig bör när det är Cyrano som är far. Själva förlossningen gick fint, men Zamona släppte inte efterbörden. Man säger att man an låta efterbörden sitta i upp till sex timmar, men jag har sett hästar dö av förlossningsfång så jag tar inga risker, utan när jag testat alla knep som jag fått lära mig så ringde jag ut veterinären. Tyvärr hjälpte varken dropp eller massage utav livmodern, vilekt är extremt ovaniligt, oftast hjälper det och veterinären hade bara hört om en häst tidigare som det inte fungerat på och det var en ardenner, och de har oftast svårare förlossningar, så efter att hon rådfrågat Helsingborgs djursjukhus så sköljde vi henne och fick låta efterbörden sitta några timmar till. Vid tio på morgonen efter släppte den äntligen och vi sköljde igen dels då samt på kvällen. Dessutom så fick hon väldigt kraftig antibiotika intravenöst både på natten efter förlossningen samt dagen efter. Nu går hon på hippotrim och metacam samt quick-fix för att hjälpa magen lite. Fölis är pigg och glad och mår bra i vilket fall, hon är lite lös i magen men det beror nog på att Zamona får så mycket medicin. 
 
Det lilla underverket kommer att få heta Joli Incomparable, och kallas för Inka. Incomparable är en låt med Dead by April, så eftersom hon föddes i april fick det bli det namnet.