Siktar framåt

Sitter just nu och tittar på inomhusfälttävlan från SIHS, är lite efter får jag erkänna, har inte hunnit kolla på något alls innan faktiskt, men det är bra, då har kjg mycket underhållning och fina tävlingar att fylla ut mina lediga stunder med, även om de inte är så många. Just nu njuter jag av Ingrid Klimke, min strörsta idol! Hon rider så fantastiskt fint!
 
Jag ska faktiskt erkänna att jag sitter här med gråten lite i halsen, för när jag ser de här ekipagen ha så roligt ihop på banan så känns det skit att inte själv kunna göra det. Jag saknar att rida Zamona, hon är så knäpp, men hon är min drömhäst och jag tror aldrig jag kommer få samma känsla på någon annan häst. Vår resa har varit så lång och allt annat än spikrak, men framstegen, även om de varit små, har betytt desto mer. Ett litet moment, som att kunna sitta upp på tävlingsplats, har ju varit ett stort projekt för oss, och att jag äntligen kom ver alla de där hinderna och kunde få komma ut och tävla min älskade häst kändes verkligen så fantastiskt! Jag och min underbara tränare Ted hade så stora planer för oss, och han sa det som var sant, jag kommer aldrig sitta på en så bra häst igen, för hon är verkligen något alldeles extra ute på terrängbanan... Usch nu gråter jag... 
 
Vi pratar om något roligare! 
 
CC har börjat sin igångsättning, jag har skrittat honom för hand och idag ska han få skor. Igår försökte jag klippa honom, om ni inte minns det sedan förra året så panikade han lite trotts att han var drogad, men sen stod han som ett ljus, och det var typ samma nu, man får säga till honom på skarpen så står han snällt sen. Problemet var bara att hans päls var så tjock så maskinen orkade inte klippa honom under magen! Han ser med andra ord ut som ett mongo nu, men ska få låna bästa Martinas klippmaskin så ska jag nog få ordning på honom!

Är så kul att äntligen så sätta igång honom igen, har längtat ihjäl mig. Vi får se hur vår säsong kommer se ut, som det ser ut nu så kommer plan A vara med fokus på hoppningen, mitt mål just nu är att han ska kvala till Falsterbo och att han ska tävla Champion Of The Youngsters igen, sen får vi se om vi lyckas med det. Vi måste jobba med att han ska bli lite starkare i sitt avstamp och rappare i sina bakben. Som det känns nu så känns det inte som att det kommer bli något problem att rida 120 på honom, men han är ju inte superförsiktig så det kan säkert trilla lite bommar, så vi ska göra allt vi kan nu i vinter för att träna upp kvickheten och så får vi se hur det går. 
 
Är det så att jag känner att han inte är riktigt redo för att gå enligt planen i hoppningen så kommer vi ha fälttävlan som plan B och då är det med Breeders som mål. Det är lite utav en chansning eftersom han inte gått någon fälttävlan som fyraåring men jag har känt att han har behövt mogna och bli lydigare innan jag vill ta ut honom i terrängen, och vi behöver ju såklart träna mer och känna mer på hur det känns i terrängen, men han har så himla lätt för det och han har sånt förtroende för mig så jag tror inte det är några problem. Han är ju helt klart mer än fältrtävlanshäst än hopphäst egentligen, han har perfekt modell, ädel, lätt och långbent, han mäter nu 166cm och tror han växer ett par cm till innan han är färdig, han rör sig helt ok och fullt tillräckligt och han är hård som sten i skallen, en riktig fighter och fullständigt otittig, så det är helt klart en stor fördel som terränghäst. 

Vi får se om det blir plan A eller plan B, men oavsett så ser jag fram emot femårssäsongen! 
 
 

På önskelistan

Här är några fina saker från Hööks som iaf jag gärna skulle få i julklapp! 
 
Det här fina schabraket från Gold Medal heter Edison och kostar 399:- Hade varit så himla fint till CC och min fälttävlansoutfit! Synd bara att jag tycker Hööks schabrak brukar ha dåig passform, dessutom upplever jag att de ofta kasar under sadeln, så jag vet inte om det kanske är bättre att beställa typ från Mias, lite dyrare men då får man ju bra kvalitet! 
 
 
Nästa snygga schabrak kommer oxå från Gold Medal och heter Brilliant, det kostar 449:- så det är lite dyrare. Tycker den här gråa färgen är snygg och tror det hade varit fint på CC som ju är grå/svart/vit, dessutom har det våfflad insida vilket jag tycker är sjukt bra. Men det är ju frågan om passformen här oxå... 
 
Den här tröjan från CRW heter Malva och kostar 699:-. Det står ju typ Rebecca på den, så himla fin, och dessutom i ull, så den lär vara varm och go! 
 
 
 

Tävling igen!

Det börjar bli lite standard att jag ber om ursäkt för hur värdelös jag är på att skriva...
 
Nåväl, just nu står det ganska stilla på hästfronten faktiskt, det är ganska skönt att ha en lite lugnare period, men tråkigt, och jag längtar ihjäl mig till jag får börja rida CC igen. Han får skor på måndag och sen blir det igångsättning efter hans lilla vila nu på lite drygt 2 månader. Vila är viktigt! 
 
Jalla jobbar på och nu har Maja börjat rida honom igen, hon tyckte jag gjort ett bra jobb och att han var mycket bättre i handen, KUL!! Nu ska vi hjälpas åt att rida honom lite ett tag, sen hoppas jag på att hon kan ta över honom helt och hållet för till våren lär jag inte ha mycket tid för honom, men vi får se!
 
Måste ju berätta om Marina och Beckis! De vann såklart både GP:n och küren och det var verkligen en fröjd att se! Beckis gillar ju att hoppa så när de red in på ärevarvet så hoppade Marina in över dressyrstaketet, haha! Efteråt så tog vi en liten segerfika ihop, var kul att höra om Marinas famtida planer med Beckis, och Elin berättade hur det går med Cognac som gör stora framsteg hela tiden och nu sitter bytena och de har börjat tävla lite ihop! Vi berättade ju såklart om våra framtidsstjärnor och kanske mest om de som är på bakning. Speciellt Soyas och Fias bullar är ju såklart högintressanta. 
 
Jag har hunnit med att tävla på toktanten igen dessutom! Det var en riktig impulsgrej och jag har inte ens ridit henne sedan vi red Knock-Outen, dessutom vilade hon dagen innan start, som för övrigt var samma dag som Caroline kläckte idén om att vi skulle tävla. Det blev att vi red LA:1 eftersom det är det programmet som jag tycker är lättast att komma ihåg, haha! 
 
Tyvärr så var framridningen utomhus frusen, och man kunde bara rida fram i collectingringen, vilket ju inte alls är optimalt för Corint som behöver jobbas i minst 40 min innan start så hon är mjuk i kroppen och lydig, som det var nu var hon tokspänd och typiskt olydig istället. Fick ändå göra så gott jag kunde, och trotts att domarbordet var fruktansvärt läskigt (igen) så kom vi iaf runt hela programmet med en del oplanerade skutt och diverse annat hittepå. Väldigt blandat betyg som ni säkert kan lista ut, men jag var nöjd med tanke på omständigheterna. 63,55% är ju verkligen inget lysande betyg, men då hade vi ju som sagt en del grova missar oxå, tex var hon superspänd i skänkelvikningen som ju egentligen är hennes paradgren och vi fick bara 6,5 på båda, som ju såklart är koeff oxå. På ryggningen fick vi bara 4,5 eftersom tanten tyckte det var en dominanshandling som inte accepterades alls, haha, hon är rolig! Och i ena förvända galoppen såg hon spöken och jag fick knappt henne ut till spåret, plus att hon typ skuttade fram i någon form av levad, så en 5a där och det är ju såklart oxå koeff. Första förvända gick bättre och då fick vi en 7a som ju är mer på den nivån vi ligger om hon bara gör som jag säger, men det är ju det som är hela utmaningen med dressyr, man ska dressera hästen och kunna visa upp det oavsett situation, och well, vi är väl inte riktigt där ännu, jag och toktanten...