Terrängträning!

Brrr, inte alls skönt väder ute, +2, vind och snöblandat regn. Inte direkt något fantastiskt vårväder om man säger så. Men vad gör det när man skiner som en sol på insidan? 
 
Idag har nämligen jag och min lille man varit och skuttat terräng, minsann! Vi åkte till Dagstorp med en tjej som heter Hanna och hennes häst. Jag tycker Dagstorp är bra för där finns massor med små hinder. Han var en sån klippa! Riktigt kul! Han har ju vääääldigt mycket fokus på andra hästar, så han hade stenkoll på Hannas häst och kunde inte riktigt koncentrera sig 100% hela tiden, men på det stora hela var det en pigg, glad och fokuserad liten häst! 
 
Tyvärr fick vi inte med oss någon fotograf, inte så konstigt med tanke på att det är mitt i veckan, folk har ju jobba att sköta, och dessutom var ju vädret tämligen vedervärdigt. Nästa gång, då hoppas vi på sol och fotograf! 
 
 

Hela havet stormar!

Oj oj oj vad uppröda folk verkar vara, det verkar vara stormigt på flera håll just nu. Som vanligt är det ju en väldig röra i fälttävlansvärlden där intrigerna verkar tätna mer och mer för varje dag som går, dessutom är det ett jäkla hallå inom Swedhorse där folk avgår till höger och vänster. 
 
Som om inte detta vore nog har en väldnas bloggfejd uppstått mellan Tyra och Ponnymamman. Jag orkar inte engagera mig. en sak kan jag ju dock konstatera, att märkeshetsen är ett faktum. Det är väl både bra och dåligt kan jag tycka, bra eftersom nya innovativa lösningar på utrustning lyfts fram, och negativ eftersom det blir lite utav ett mobbingfenomen och det är ju aldrig bra. Jag tycker hetsen är ganska löjlig. Det är inte märkena man rider med, en väl anpassad utrustning måste man självklart ha, men sedan är det bannemig upp till ryttaren. Jag har både dyrare och billig utrustning, och det jag kan känna gör skillnad är sadlarna, som ju måste anpassas väl, bett och just de innovativa lösningarna, inte märket, billiga kopior är ofta lika bra. Det spelar minst roll vad det är för märken på ens jäkla tröjor, funkar lika bra med H&M som med Hv Polo (jag har testat). Det vore faktiskt bättre om folk lade mindre pengar på pryttlar och mer pengar på träningar, vettigt foder och vård till sina fålar.
 
Hemma i stallet är det i vilket fall lugnt och skönt. Hästarna har fått nya skor och förhoppningsvis är alla nöjda med detta. Natural Balance, om ni undrar, nu i hetsens tider. 

Liten paus i soffan

Pju! Varit på liten roadtrip med Caroline som sagt, först till Ringstedt i Danmark för att hämta Don Juan de Hus-strån, och sedan for vi med de frysta små liven till Bollerup dit vi kommer köra stona för inseminering på söndag. Alla papper påskrivna och allt är klart, förutom att jag inte vet vilken hingst jag ska använda....
 
Jag skulle ju ta Cyrano de Bergerac, men jag får inte tag i hon som har doserna, så jag vet inte ritkigt hur det kommer lösa sig. Som reserv har jag tänkt mig Heartbeat (Heartbreaker - Ramiro Z - Pericles xx) eller Corland (Cor de la Bryere - Landgraf - Ronald (e: Ramiro Z)), men funderar lite på de hingstar jag skrev upp mig på när vi var på Tullstorp, Cornet Obolensky (Clinton I - Heartbreaker - Randel Z (e: Ramiro Z)), Clinton II (Carolus I - Calypso II - Royal Wash xx) och Magic Park (Armitage - Ahorn - Anart).
 
Som det ser ut nu kommer jag försöka jaga tag i Cyrano, det är trotts allt honom jag vill ha mest just nu, och just nu väljer jag nog i ärlighetens namn mest mellan Heartbeat och Clinton II som andrahandsval. Jag gillar alla hingstarna jag nämnt, och ni kanske märker att de har ganske liknande blodslinjer, och det är för att jag vill dubbla de bra fullbloden så mycket det går i avkomman. Jag kommer med största sannolikhet betäcka med dessa hingstar i framtiden oavsett vilken det blir i år. 
 
Börjar känna mig lite stressad, vill gärna ha allt klart innan helgen. På fredag åker vi på hingstvisning nummer två, Eklunda denna gången, och funderar seriöst på att ta med ett kärl upp, ifall man kan hämta Cyrano-doserna på vägen... Får se om jag får ihop detta. Annars finns ju alltid Algot tillgänglig på Eklunda, och jag är ju nöjd med avkomma nummer ett efter honom. Det finns för många hingstar att välja mellan helt enkelt! 
 
Nu ska jag till stallet, hästarna ska få nya skor! 
 
Vad hade ni använt er av för hingst om ni skulle betäcka Zamona? 
 
Heartbeat
 
Clinton II