Hoppning!

Idag har jag och min lille skrutt hoppat lite! Är så himla värdefullt att få hjälp av i allt jag gör med honom! han var väldigt pigg och framåt idag, och jag blev lite offensiv i min ridning, de första rundorna hoppade han faktiskt inte jättebra, men den avslutande rundan blev bra, och man får ju se det andra som lärdom. Han har ju fått en hel del av Monkans egenskaper, även om han har lättare för att komma fram till hinderna och han har ju bättre teknik än sin mor, men det är mycket av henne i honom ändå, och sedan är ju många Cardento-hästar väldigt sena och det är han oxå, han behöver tid och styrka, men det kommer! 
 
Red två hästar till förrutom CC, har blivit mycket ridning nu men det är nyttigt för mig, jag behöver det! Och så känns det ju bra att hjälpa till lite när jag kan! 
 
Nu på fredag så är det tävling för CC, han ska gå Youngster Tour i Munka Ljungby. Han kommer gå två enmetersklasser, en på fredagen och en på söndagen, hoppas det går bra! Sen är det snart dags för Youngsters! Tre veckor tills vi åker! 
 
Här är en liten film från dagens hoppning! 


Vart tog sommaren vägen?

Min lediga helg och såklart ska det vara supertråkigt väder. Denna sommaren har ju inte varit skoj vädermässigt, är så glad att vi hann få in höet, det var ju verkligen typ de enda varma dagarna känns det som. 
 
Sedan sist har CC fått jobba på en hel del. Han har fått gå lite i skogen, trimmat lite, jobbat på töm och igår hade vi styrketräning med hjälp utav markbommar och små hinder. Jag fick mycket hjälp av Johanna och det är så mycket värt! Det är som att rida med tränare varje dag! Fick även rida en utav Johannas lite äldre hästar på samma övning, mycket lärorikt! Det är en utav mina favorithästar desutom, hon har sånt tryck i språnget. Kul och nyttigt!
 
På fredag och söndag ska CC få komma ut och tävla lite. Vi ska till Munka Ljungby och rida 1m båda dagarna. Jag hoppas innerligt på bra väder, för jag tror inte CC är så bra på gräs när det är blött. Han ville ju inte alls vara med på noterna i Eketorp och det tror jag beror en del på underlaget. Så håll tummarna för bra väder! 
 
Förresten, lovade ju er en bild på det nya schabraket jag köpte på Falsterbo. Bättre sent än aldrig får man väl säga! 
 
 

Skuttning!

Idag unde jag inte hålla mig längre! Jag var bara tvungen att ta några skutt med CC! 
 
Det stod framme ett sockerbitshinder, ett räcke med vattenmatta under och en kombination. hoppade först allt en gång på ca 70cm eftersom det är ett tag sedan vi hoppade, men han gjorde det så bra så jag höjde upp det till 1m på räcket och utsprånget i kombinationen, och inspånget till 90, och han bara leker ju över det som ingenting. Nöjde mig där, det var inte tänkt att vi skulle trimma hoppning utan jag ville bara få lite luft under vingarna. Han kändes så glad och positiv så det var lika bra att avsluta. Tog ett varv i galopp på galoppbanan istället, travade sedan ett varv och skrittade ett varv. Fortfarande väldigt glad och positiv häst! Han hade en bra dag helt enkelt, och det var precis vad jag behövde idag efter en lite jobbig dag på jobbet igår. 
 
Det finns inget som gör mig så glad och får mig att må så bra som mina hästar! 
 
Var ute och kollade till damerna och unghästarna oxå, såklart. Z var superhingstig, hon fick värsta rycket och hingstgnäggade, spände upp sig, slog med svansen och sen ett, tu tre så stod hon rakt upp på bakbenen och vevade! Hon stod så länge, var nästan imponerad över hennes balans.... Caroline hade hört eller läst att om ett sto är dräktigt och det är ett hingstföl i magen så har hon mer testosteron i kroppen än vanligt och kan därför bete sig hingstigt. Hoppas det är så, börjar nästan bli lite orolig för henne... 
 
Småflickorna och gossarna är vänner, typ, och har det bra tillsammans. Småflickorna bossar som bara den, tror de är mer nöjda över det hela än vad grabbarna är, men men! 
 
Nu ska jag iväg och jobba lite igen. Ni får ha det så bra så länge! 
 
Skrittar fram lite i den fina miljön runt Anna-gården som Johanna och Annas stall heter. 
 
CneCne på galoppbanan
 
De små hinderna vi hppade idag.