Busy, busy!

Vilken härlig dag! Jag älskar att vara ledig, och jag älskar att våren är på väg! 
 
Idag var jag iväg och hoppade lite terräng med CC, Karin och Rex var med som draghjälp, och Maria stod bakom kameran. Tyvärr hann inte solen värma på tillräckligt för att dimman skulle lätta, men lika glada för det var vi! 
 
Det var riktigt nära att CC tappade mig idag. Han lade av värsta bocken, for till sidan och sedan fortsatte han i en kaskad av bockar. Satt lite på sniskan där kan jag erkänna, men när Karin i efterhand säger att hon var imponerad över att jag satt kvar så kändes det ändå som något positivt, och hästen var ju glad, det var ju därför han brallade. 
 
Vi hoppade iaf fram lite på småstockarna och den grunda graven (vilken han först tyckte han kunde kliva i).
 
 
Sedan hoppade vi stengärdena. När vi skulle hoppa det stora vet jag inte ritkigt vad CC trodde vi skulle hoppa över, förmodligen kinesiska muren, för han tog i för kung och fosterland.
 
 
Hoppade även en linje med palisad - fyra språng - stock. 
 
 
Avslutningsvis hoppade vi den lite större graven, som var jätteläskig tyckte både Rex och CC. Många hästar verkar ha bekymmer med den, har sett många som fått stopp där på tävling och alla mina har tyckt den varit superläskig. CC var oxå väldigt skeptisk, men när matte hoppade av och hoppade före honom så gick det fint. 
 
 
Eftermiddagen har bestått av att hjälpa min vän Emma att rida hennes nya häst, ett fullblod direkt från banan som ska skolas om till ridhäst. Hon ville inte sitta på den själv första gången, så hon ringde in kamikaze-Rebecca. Hästen var jättesöt och kommer göra någon mycket lycklig! 
 
 
Sist men inte minst så provred jag en häst åt Ina, så hela tre hästar har fått släpa runt på mig idag. Var längesedan det hände sist känns det som! 
 

Fälttävlanstrofén

Igår var det årsmöte på klubben, och jag fick äran att bli tilldelad årets vandringspris för fälttävlan, Fälttävlanstrofén. Jag känner mig verkligen hedrar, att få mitt namn ingraverat med ryttare som ridit EM, det känns verkligen superkul! 
 
Många tänker säkert att det inte är någon vidare bedrift eftersom det inte finns så många som rider fälttävlan för Ringsjön längre, men för mig handlar det här mer om att jag lyckats med det omöjliga; Att få ut Z på tävlingsbanorna, och få henne att prestera där, tillräckligt för att bli tilldelad det här fina priset. För mig är detta den största bedriften utav alla, och det här priset är det bästa kvittot jag kunnat få, och ett rejält plåster på såren för att jag kanske inte kommer kunna tävla henne mer. 
 
Förrutom det så har jag ju glömt att jag var iväg och hoppade med CC i helgen. Vi åkte till Sösdala och hoppade bana, först tog vi en tur på 50cm (vi har ju bara hoppat en mini-bana på Pontus Molin-träningen innan och det var typ 30-40cm) och han gjorde det så himla fint och lätt, positiv, stadig, hoppade med god vilja och teknik, fantastisk inställning! Det var både kombination och brutna linjer med och det var absolut inga problem. Jättefin liten häst med andra ord. 
 
Han fick vila en stund och sedan tog vi en runda på 80cm oxå, och han var superduktig men bensinen tog slut lite mot slutet. Det var ju mycket nytt med nya intryck, åka iväg till annat ridhus (vilket han itne gjort sedan treårs) och andra hästar osv. Han skötte sig exemplariskt och han är defintitvt redo för att komma ut på banorna. 
 
Förhoppningsvis kommer någon kunna dokumentera lite i form av film eller foto i helgen, tills dess så bjuder jag på den här hjälm-kamera-filmen från min och Zs start i Tågarp i höstas. 
 
 

Planering

Oj oj oj, nu börjar allvaret! Såhär har jag tänkt att CCs vår ska se ut på ett ungefär. 
 
7/3 - Terrängträning hos Ted Velander
14/3 - Pay & Jump på Lunds Civila 80cm
11/4 - Tävlingsdebut, hoppning, 80cm Hässleholm
25/4 - Hopptävling hemma, 80+90cm
15-17/5 - Unghästklass på Eketorp Eventing? 
 
Utöver detta så är det väldigt oklart hur jag kommer lägga upp tävlingarna, allt hänger på hur jag kommer jobba, men det kommer bli ett par till hopptävlingar. Vi ska ju åka på Champion of the youngsters i augusti, och vi ska hinna rida någon riktig fälttävlan, vet bara inte var. Hade velat rida hos Ted men det blir svårt, måste ju få in sommarlov för CC oxå innan Youngsters. Hade velat rida hos Lisen och Peder på Grevlunda, men den tävlingen ligger mitt i den period som får bli CCs vila, så det går tyvärr inte i år, kasnke nästa år! 
 
Det hade varit superkul om vi kunde kvala till Breeders i någon gren, men det är inget jag kommer stressa mot, utan han får ta den tid han behöver. Det blir nog häst av honom förr eller senare oavsett.