Debut

Ja, det blev ju ingen tävling för min del idag, vi var ju ett helt gäng som planerat att åka tillsammans, men de andra fick åka utan mig. Det gjorde de så bra så får jag säga! Karin vann sin klass, Maths kom tvåa och Josefina trea, så det var minsann inte dåligt! Johanna fick tydligen ett ner, men hon verkade väldigt glad över säsongsavslutningen. Jag och Z får avsluta hoppsäsongen i Åstorp istället hoppas jag. 
 
Istället åkte jag tillsammans med Anna Hassö och hennes adepter till Revinge för att introducera terräng för våra treåringar. CC uppförde sig kanon, han åker ju släp som om han aldrig gjort annat (när jag kom hem kunde jag till och med lasta ur själv), skötte sig kanon när jag gjorde irodning honom. Marie var supergullig och följde med för att hjälpa mig trotts att hon nyss opererat armen, vilken hjälte! 
 
Jag brukar alltid skritta genom vattenhindret det första jag gör, och så gjorde jag även idag. CC som gått genom massa vattenpölar gick i med bra självförtoende, men när vi skulle gå ur vattnet hände något jag inte alls räknat med, det var is där, och det skrämde skiten ur CC om for upp i luften i två gigantiska bocksprång. Jag som satt på långa tyglar hade inte en chans att sitta kvar utan for av och landade på fötterna. Stackars CC var tokrädd, dels för isen, men även för sin egen reaktion och kanske framförallt för att matte övergav honom i denna livskris. Det tog några gånger med draghjälp innan han vågade sig i vattnet igen, men sen gick det bra. Var ju oturligt att han skulle bli så rädd för något vi tränat så mycket, men vi får hoppas att det släpper så småningom. 
 
Utöver det så hoppade vi lite stockar, lilla graven (utan stock över alltså) och banken. Han skötte sig kanon, men det var lite ketchup-effekten med framåtbjudningen, han förstod nog inte riktigt vad han skulle göra, men det kommer! Det är ju så med treåringar. Nu får han fundera på detta över vintern så ska vi nog ha hittat lite mer framåtbjudning till våren. 
 
Nu försöker jag tina upp i soffan framför küren från Stockholm International Horse Show. Får bli lite hoppning sen tror jag, eller showen kanske? Vi får se! 
 
 

Kaos

Usch och fy vilka jobbiga dagar det varit.... Z har varit jättedålig, blodprovet visade på en akut infektion med låga vita blodkroppar och högt SAA ( är en inflammationsmarkör som stiger snabbt vid infektion/inflammation). Hon ligger normalt i protein, och värdena borde sjunka om problemet sitter i tarmen. Hon övervakas och nya blodprov ska tas i nästa vecka. Hon var riktigt illa däran, det var nära att vi fick åka till djursjukhuset, men nu mår hon bättre och äter lite och dricker iaf. Jag har dessutom världens bästa stall-veterinär, Anette Åkerlund, som varit så engagerad och verkligen kommit på studs när Z blivit sämre. Det är en sån enorm trygghet att ha henne! 
 
Jag har ju själv varit sjuk med 39 graders feber, och ändå kollat till Z varannan timme dygnet runt, så jag har verkligen bränt ut mig själv och igår höll jag på att svimma när jag skulle gå upp ur sängen. I morse tog det 15 min innan världen slutade snurra tillräckligt för att jag skulle kunna ta mig upp ur sängen, sakta men säkert... 
 
Nu verkar dock det mest kritiska vara över, så i helgen ska vi vila upp oss, och så ska CC få lite uppmärksamhet eftersom vi missade hans rid-dag i onsdags. Vi ska med Anna Hassö till Teds bana på bebis-hoppning. Anna tar med sig några treåringar som oxå ska skolas på terränghinder, så det blir skoj. Har jag tur får jag med mig världens bästa Evelina som hästskötare, inte alla som har en hästskötare som har medalj i EM i fälttävlan direkt! Kanske kommer min svägerksa oxå med, hade varit himla kul! Ska bjuda på fika har jag lovat, får väl baka hela lördagen... Men vad gör man inte för sina fina vänner som ställer upp för en? 
 
CC och Evelina ♥
 

Sjuklingar

Inte nog med att jag är sjuk, Zamona bestämde sig dessutom för att få kolik, så det har varit fullt pådrag i ett dygn nu med att kolla till henne, tempa, ha ut veterinär osv. Vet inte om hon tänkte bli sympati-sjuk med mig? Det blev således ingen hoppträning ikväll, och det blir tyvärr ingen tävling i helgen eftersom hon behandlades och inte får starta förrän om två veckor.
 
Finns kanke någon mening med det, vad vet jag. Det viktigaste är självklart att Z är frisk och blir bra, men jag är ändå lite besviken att vi missar just den här tävlingen, åsbo brukar kallas "Lilla Globen" för det är så mycket pynt i ridhuset, de brukar ha en gigantisk julgran, en snögubbe (i frigolit), och väldigt pyntade hinder, klädda i granris eller presentpapper. Det är så mysig stämning och de brukar servera glögg och våfflor. Är hel grejen med tävlingen som gör den speciell. Har inte kunnat tävla där på flera år av olika anledningar, och hade verkligen sett fram emot det, men men! Det går fler tåg! Nästa år kanske CC kan tävla där oxå! 
 
För er om aldrig varit där så kan ni kolla på den här stämningfulla videon! Hoppas tjejen som gjort den inte missnöjer till att jag delar hennes fina runda!