Ibland är det inte alls kul att ha häst

Suck. 
 
CCs spark har gått ner mer och mer för varje dag och ingen hälta alls har synts till. Men så i förra veckan så växte det fram en äcklig böldliknande sak (föreställ er hur typ en alien kryper ut ur bröstet på honom, se film nedan). Jag har hela tiden varit i kontakt med vet ang hela den här spark-historien och igår bestämde jag mig för att minsann tvinga ut en veterinär oavsett hur mycket de tycker jag ska avbvakta (det är rådet jag fått då kroppen ofta absorberar upp vätskan själv och man inte vill öppna i önädan när det är så varm = svårläkt, och mycket flugor = infektionsrisk). Iaf bestämdes att vet skulle komma ut på onsdag och kolla på CCs alien. 
 
När jag kom hem (efter att ha hamnat på fel tåg på vägen hem och passerat min hemort då skiten var ett direkttåg, för att sedemera få byta tåg och åka tillbaka) cyklade jag ut till pojkarna på betet för att se hur läget såg ut, och upptäcker då att alienen (säger man så?) lämnat sin grotta i CCs bringa och sprungit till skogs. Kvar fanns bara ett äckligt ihåligt skal av det som en gång var en böld. Jag höll typ på att spy. 
 
Cyklade hem så fort som tramporna bara höll, hämtade medikamenter i stallet och körde ut igen för att sanera eländet. Visade sig vara ett hål rakt igenom det som en gång var en böld, uppifrån och ner, tjockt som ett finger. Fördelen med detta var ju helt klart att jag verkligen kunde spola igenom det ordentligt då det typ dränerade sig själv. Ringde vet som tyckte det var bra att den spruckit av sig själv, och rådde mig att fortsätta tvätta tills hon kommer ut på onsdag för att se om det behöver sättas in penicillin. 
 
Det lär ju bli ett jäkla projekt att få det här att läka kan jag känna. Är väl bara att förbereda sig på att den tilltänkta semesterkassan kommer gå åt till detta istället. Men vad gör man inte för sina älskade djur. Nu hoppas jag bara att det här blir bra i slutändan! Orkar verkligen inte oroa mig konstant. Först oroa sig för fölning och allt som kan gå fel där, sen oroa sig för fölet som är superkänsligt när det är helt nytt, sen detta och snart lär jag väl få oroa mig för att Zamona ska tappa hull när det är dags att gå ute dygnet runt... Just nu är det inte alls kul att ha häst... 
 
 

Kommentarer:

1 Celie:

Blä, typiskt blä. Men sluta oroa dig, det hjälper faktiskt ingen att du ligger vaken om nätterna och ältar! Lugn och fin, så kommer det säkert gå bra. Pussa på cc (med tillhörande alien, om den är i närheten) från mig <3

Svar: Will do! CC pussar garanterat tillbaka, Alien vet jag inte riktigt:-P
Rebecca Joli

Kommentera här: