New in

Gud vad jag shoppar nu för tiden! 
 
Idag körde jag och mina kära päron till Malmö för att köpa flugtäcke till CC. Hans har nämligen gått sönder. Det var väl inte direkt förvånande eftersom det är fyra mycket livliga och lekfulla herrar som går tillsammans, och ett täcke är ju väldigt intressant att leka (läs äta på och slita sönder) med. Jag vill inte ha någon hals på flugtäcket av just den anledningen, då hingstar biter varandra i halsen hela tiden när de leker så halsdelen hade blivit strimlad i bitar ganska omgående. Och tro mig. Att hitta ett flugtäcke utan hals är inte det lättaste! 
 
Tillslut hittade jag ändå ett med avtagbar hals på Horze. 799 riksdaler kostade det. Gode Gud, om du nu finns, låt det vara helt iaf ett litet tag! 
 
Det passade iaf alldeles utmärkt och CC var så nöjd så! 
 
 
Hans böld ser bättre och bättre ut för varje dag vilket känns skönt. Ska maila bild till veterinären då Johanna tyckte det såg ut som det var på gång att bildas svallkött så vi behöver få Lotagen utskrivet. Han har äöven lyckats få utterligare ett sår mitt på smalbenet på samma ben, det är inte så stort men ganska djupt och där finns ju verkligen risk för svallkött. Kul. 
 
Utöver det nya flashiga täcket (som för övrigt var fodrat med satin i bogen, hur smart? Kommer ju inte alls bli lika stor risk för skav! Tummen upp!!) så blev det ett litet regntäcke från Hööks Limited Edition 2013 till Triton (föräldrarnas hund) som var på 50% rea, samt en snygg pikétröja, från JH-kollektionen, till moi! 
 
 
 
 
 

Uppdatering

I onsdags var alltså veterinären ute hos CC och tittade på hans böld. Hon tyckte det såg bra ut. Hennes teori var att  det ärrvävnad som dött vid sparken och som kroppen stöter ut under läkningsprocessen (alltså ingen alien). Jag ska fortsätta tvätta och hålla koll på tempen, får han feber eller det blir komplikationer så skriver hon ut antibiotika. 
 
Så, tvättningen har fortsatt och jag har shoppat loss på apoteket med koksaltlösning, väteperoxid, sprutor, bomullspaddar och hej och hå för att på bästa sätt hålla rent eländet. Flugtäcket hjälper till att hålla borta flugorna och jag smetar på flugspray med en tvätt svamp runt bölden varje dag. Verkar hjälpa bra. Är ju ingen kul period att ha sår nu, men är man noggrann och har tur så ska det väl läka tillslut! 
 
Le Böld
 

Ibland är det inte alls kul att ha häst

Suck. 
 
CCs spark har gått ner mer och mer för varje dag och ingen hälta alls har synts till. Men så i förra veckan så växte det fram en äcklig böldliknande sak (föreställ er hur typ en alien kryper ut ur bröstet på honom, se film nedan). Jag har hela tiden varit i kontakt med vet ang hela den här spark-historien och igår bestämde jag mig för att minsann tvinga ut en veterinär oavsett hur mycket de tycker jag ska avbvakta (det är rådet jag fått då kroppen ofta absorberar upp vätskan själv och man inte vill öppna i önädan när det är så varm = svårläkt, och mycket flugor = infektionsrisk). Iaf bestämdes att vet skulle komma ut på onsdag och kolla på CCs alien. 
 
När jag kom hem (efter att ha hamnat på fel tåg på vägen hem och passerat min hemort då skiten var ett direkttåg, för att sedemera få byta tåg och åka tillbaka) cyklade jag ut till pojkarna på betet för att se hur läget såg ut, och upptäcker då att alienen (säger man så?) lämnat sin grotta i CCs bringa och sprungit till skogs. Kvar fanns bara ett äckligt ihåligt skal av det som en gång var en böld. Jag höll typ på att spy. 
 
Cyklade hem så fort som tramporna bara höll, hämtade medikamenter i stallet och körde ut igen för att sanera eländet. Visade sig vara ett hål rakt igenom det som en gång var en böld, uppifrån och ner, tjockt som ett finger. Fördelen med detta var ju helt klart att jag verkligen kunde spola igenom det ordentligt då det typ dränerade sig själv. Ringde vet som tyckte det var bra att den spruckit av sig själv, och rådde mig att fortsätta tvätta tills hon kommer ut på onsdag för att se om det behöver sättas in penicillin. 
 
Det lär ju bli ett jäkla projekt att få det här att läka kan jag känna. Är väl bara att förbereda sig på att den tilltänkta semesterkassan kommer gå åt till detta istället. Men vad gör man inte för sina älskade djur. Nu hoppas jag bara att det här blir bra i slutändan! Orkar verkligen inte oroa mig konstant. Först oroa sig för fölning och allt som kan gå fel där, sen oroa sig för fölet som är superkänsligt när det är helt nytt, sen detta och snart lär jag väl få oroa mig för att Zamona ska tappa hull när det är dags att gå ute dygnet runt... Just nu är det inte alls kul att ha häst...