Mupp-häst!

Igår muppade sig Zamona ungligt när Caroline tömkörde henne (men sen var hon sjuuukt fin!) och idag muppade hon sig ännu värre när jag skulle rida. Alltså, jag älskar min häst, men ibland är hon billig. Hon var iaf fin när hon väl slutade tramsa. Blir nog till att klippa henne, hon blir genomsvettig med den björnpälsen hon satt. Det är ju inte kallt ute så minsta lilla jobb är hon genomblöt. 
 
Har jobbat med Nellan nu precis (gick bra) och snart ska jag till ridhuset med CC. Ska bara käka lite först. Har hört att det är bra! 

Makes me cry

Trro jag visat denna filmen innan, men den tåls att visas igen. Får gåshud, vilket samarbete! Se som hästen slickar sig runt munnen hela tiden. Ett tecken på att den verkligen ser sin ryttare som ledare. Den här filmen visar så tydligt hur man kan få hästen att samarbeta helt utan några som helst hjälpmedel. Jag kan inte låta bli. Jag blir rörd till tårar och blir aldrig trött på den! Den är så inspirerande!
 
 

Ännu en dag har sprungit förbi

Alltså allvarigt talat, kan någon vara vänlig att se till så tiden går något långsammare?
 
Började med att ta CC till ridhuset, Jalla skulle för första gången vara ensam kvar (i hagen, på kvällarna är han ju inne i boxen) och det innebar en del sperationsångest. CC uppförde sig som en mupp, han skrek och for runt och jag fick inte borsta honom på benen för det var jättehemskt och då måste man lägga sig ner, gärna på matte. Logiskt. Han hade dessutom lyckats trampa på sin sko så den var helt skev. Det var lite med livet som insats jag fick på honom tömkörningsgjord, benskydd, boots och träns kan jag säga. När vi sen väl gick iväg så var det ju såklart liv på herrarna. Jalla skrek från hagen och for runt som ett jehu, och CC gnäggade och taktade på vägen. Jätteskoj. 
 
Vi kom iaf till ridhuset helskinnade, och där mötte Caroline oss. Han var lite muppig i tömkörningen idag faktiskt, brallade lite osv. Men han var kanonfin! Är en fröjd att se honom och han jobbar på bättre och bättre för varje gång. Idag fick han även testa att gå lite på rakt spår för första gången. Gick fint!
 
När vi sen kom hem (Jalla hade oxå överlevt) så kom Hovis och riktade om skon och slog på den igen. Det tog seriöst inte mer än 15min från att jag skickade ett mms med bild på enländet till han stod i stallgången. Det var iof för att han hade vägarna förbi, men ändå! Vilken service!! 
 
När skon var på igen så fick CC gå ut i hagen igen och Z fick komma in. Vi red runt bruks för tredje dagen i rad, idag enbart i skritt på lång tygel och det gick bra! Att man kan bli så lycklig över att en häst går att rida på lång tygel är nästan löjligt, men det är ett så stort genombrott för hennes del! Helt avslappnad och väldigt tillfreds var hon.
 
Avslutningsvis hjälpte jag Johanna att göra klart stallet och tog in hästarna. Nu blir det maaaaat, sen soffan resten av kvällen!
 
Z och Greven i hagen i gamla stallet.