Hoppning!

Igår blev det en skrittrunda i regnet med fina stallkompisen Celie. Idag stod hoppning på schemat. Byggde upp en liten bana, en linje räcke-4 språng-paralelloxer som gick att vända på, och ett hinder på båda diagonalerna. Lina kändes fin när vi värmde upp. Lyssnade bra, var lite irriterad på myggen bara. När vi började hoppa var hon kanonfin! Flöt på bra, lyssnade, kom tillbaka. Hon bockade lite, men glädjeskutt kan man ju bjuda på tycker jag! Blev några små "rusningar" men det var bara att ta tillbaka henne och rida an igen så lyssnade hon bättre. Är mycket nöjd med dagen ridning!

Och förresten! På söndag händer en rolig sak, men vad tänker jag inte berätta. Kan ge er en ledtråd, jag har längtat LÄÄÄÄNGE!!När jag och Lina tog ett barbackapass för ett par månader sedan.

Hektisk helg!

Ursäkta den dåliga uppdateringen!

I Lördags firades min kära far som fyllde år, sedan hämtades det hästmat och därefter tillbrigades några timmar i stallet i vanlig ordning. Jag red min fina lilla Lina i ca 20-25min. Bara skritt och trav, ställde igenom henne ordentligt, kände att hon var mjuk och följsam, inget mer avancerat eftersom hon vilat ett tag. Hon kändes fin och ambitiös! Hon gillar att jobba, det märks!

Efter ridturen bar det av till Lund för middag på restaurang Mynta med fina vänner från teamchasingen! Blev en hel-lyckad kväll måste jag säga! Vi pratade 100% häst, åt god mat och njöt av en härlig utekväll helt enkelt.

I söndags var det upp i tid och börja tvätta stallet, för att sedan styra kosan mot Laholm för att hämta hem Ganescha och Nike, ni kanske kommer ihåg dem? De två små shettisarna jag hade till låns från stueri Månrosen i vintras? Malin, min underbara medryttare ska köpa egen häst och ska ha dem som sällskap. Var kul att träffa både Malin, som jag inte sett sen hon åkte till Irland, Emil, som är min guldklimp, och såklart Monika Roos som är en sann ängel som ställer upp och lånar ut sina fina hästar.

När jag sedan åkte och nattade hsätarna somnade CC i mitt knä medan Zamona pillade med mulen i mitt hår! Det är KÄRLEK!!

Idag var det ridning som stod på schemat igen. Lina kändes taggad, det blåste massor och hon tog några glädjeskutt. Fokus låg på övergångar och följsamhet. Lina var kanonfin! Nu är jag supertaggad att komma igång med träningen!! Ska ringa Lottie någon dag. Så är det bara!!


Ganesha och Nike hos mig i vintras!

Hippocampus går i graven

En katastrof har inträffat! Foderstatsprogrammet Hipppocampus från SLU har gått i graven. Nu får man snällt hitta ett annat foderstatsprogram, eller räkna på det själv helt enkelt. Ska du räkna på det själv rekomenderar jag Christina Plancks bok "Hästens näringsbehov och utfodring". Den kostar 199 kr på Adlibris. Har hittat det här foderstatsprogrammet men har inte laborerat med det själv ännu.Hästens näringsbehov och utfodring