Friskförklarad!

...mer eller mindre!

Va på återbesök hos vet med Zamona idag. Vet trodde inte mig när jag sa att hon inte va halt längre, men hon visade ingenting på varken rakt eller böjt spår. Vet var förstummad! Hon sa att så halt som hon va när jag va där sist, va hon övertygad om att hon skulle bli tvungen å spruta henne med kortison. Men som sagt visade hon ingenting!

Den behandling hon fått är följande:
- Fenylbutazon, 2påsar/dag i 10 dagar
- Inga skor
- Thetahealing
- Vanlig healing

De två sista fick hon intensivbehandling de tre första dagarna.
Många tror kanske inte på sånt, men jag är övertygad om att det är det som gjort att hon blivit bra. Vets reaktion gjorde mig ännu mer övertygad.

Nu ska hon sättas igång helt igen, om 6v när vi ska ha börjat hoppa lite smått ska hon på återbesök igen.
Hon ska gå barfota så länge hon kan, sen ska hon få Natural-balance-skor, trivs hon inte med det får hon vanliga tåriktade. Sen får man väl bara hålla tummarna att hon håller!

Fick återigen beröm för hur fin hon e! Vet är inte typen som snackar i onödan om man säger så, men hon upprepade flera gånger att det är en väldigt väldigt fin häst jag har. Det är så underbart att höra! Svävar på små rosa moln varje gång!


Va på Flyinge med henne i morse oxå, nu hade hon 2 ägg som va lagom stora för att inseminera henne, så nu är sperman beställd och imorgon ska hon tillbaka och förhoppningsvis bli med föl=)


Har ju itne berättat om Teamchasingträningen! Det va sjuuukt kul att få träna igen, och Batman va sååå jäääävla stark, men bra gick det! Vi va samtidigt över alla hinder utom det sista när jag inte orkade hålla Batman mer. Den 18 juli är det kval till Ribban. Håll tummarna för det oxå!


Josefine skuttade lite med Batman igår, imorgon blir det badning i sjön om vädret tillåter=)

Vem är Greven?

Kommentarer
Postat av: Okänd

jätte fina bilder=) är greven någon ny häst du har köpt?


Greven är min vän Maries häst. Här är en kortversion av hans historia:Novaduke xx - aka "Greven"
född 2001
e: Spectacular Tide u: Novascotia
eu: Verd-AntiqueGreven är uppfödd på Sto Nova AB i Västerås. Han tränades som unghäst i Danmark och vann totalt drygt 97 000 under sin karriär som löphäst och 2004 vann han Danskt Derby Consolation. Han ligger på 7:e plats på Sto Novas egen topplista.

Efter karriären som galopphäst köptes han av en svensk tjej, och där började Marie rida honom.
Vid ett tillfälle blev Greven allvarligt sjuk och Marie spenderade hela natten i stallet, medan Greven fick dropp, och bad till högre makter att han skulle bli bra. Det blev han, som tur va!

Om jag inte missminner mig var det någon gång i höstas Marie ringde mig och frågade om jag ville ha en häst till. Jag hade ingen möjlighet men undrade såklart vad det va för häst. Det va Greven. Efter att Marie ridit honom i 3 år bestämde ägaren för att sälja honom, men ingen hade klarat av honom. Ägaren skulle flytta till köpenhamn och ville inte ta med Greven. Nu hade hon ställt ultimatumet att om inte Marie tog honom skulle han slaktas, men eftersom Marie då var arbetslös/studerande hade hon svårt att ha en häst. Tillslut bestämde Marie att hon inte kunde se sitt livs kärlek gå döden till mötes och köpte honom för 1000:-.

1 maj flyttade Marie och Greven hem till mig och Zamona. Greven är en fantastiskt fin häst, och Marie har gjort ett jättejobb med honom. Han har mycket egen vilja, han har mer än en räv bakom örat, men han har ett hjärta av guld och han är väldigt positiv till allt, så länge det passar honom. På det stora hela är han helt otroligt lik Batman, och jag gillar ju hästar som är lite komplicerade!

Nu är vi ett ultimat gäng. Jag och fröken Zamona, Josefine och Batman och Marie och Greven. Skulle gärna velat ha kvar Annah och Enrico oxå så hade vi varit kompletta, sånär som på bebisen som kommer nästa år. Tänk vilket gäng vi skulle varit!

Träning imorgon!

Här e lite bilder från förra träningen när Marie och Evelina red. Jag kunde inte va med eftersom båda mina hästar va halta då.


Marie och Greven, Evelina och Sawanna T - Fint upprätt!


..och så vattenhinder!